Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Αποκλεισμός Σουφλίου μετά από ταξίδι 2.500 ευρώ

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Με 2-1 ηττήθηκε ο Έβρος Σουφλίου από την Καστοριά και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο περισσότερο από το αποτέλεσμα, αυτό που συζητήθηκε ήταν η δήλωση του προέδρου του Έβρου Ηλία Γκάζου σχετικά με το κόστος του ταξιδιού.

«Καταλαβαίνω απόλυτα το πολύ δύσκολο έργο που έχει μπροστά της η Καστοριά γιατί βρισκόμαστε και εμείς σε ανάλογη θέση.  Ενδεικτικό για εμάς είναι ότι μόνο το σημερινό παιχνίδι μας στοίχισε περισσότερο από 2.500€ και να είστε σίγουροι πως όταν μας επισκεφθείτε στο Σουφλί, δεν υπάρχει περίπτωση το κόστος να είναι λιγότερο από το πόσο που προανέφερα», είπε χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα στο ίντερνετ των “γουναράδων”, πριν από τον αγώνα.

«Εκμεταλλεύονται την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και μας πατάνε εκεί όπου έχουμε αδυναμία. Δυστυχώς στην Ελλάδα δε βρίσκεις εύκολα το δίκαιο σου. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν άλλαξε κάτι ούτε και φέτος. Θεωρώ πως η ομάδα μου βρίσκεται στην ασθενέστερη γεωγραφική θέση όλων. Είναι αδιανόητο να απαιτούνται 11 διανυκτερεύσεις μέσα στη σεζόν για ένα ερασιτεχνικό σωματείο σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές. Η ΕΠΟ το γνωρίζει, αλλά δε κάνει κάτι για αυτό και όχι απλώς ενθαρρύνει αλλά αποθαρρύνει τα σωματεία, καθώς αρέσκεται να απαντήσει, πως δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις και όποιος δε μπορεί είναι καλύτερα να μη δηλώσει συμμετοχή!».

Όσο για την αναμέτρηση, ο ισχυρός άνδρας του Σουφλίου επισήμανε πριν το ματς: «Οι δύο ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν κάτι. Συναντιούνται για πρώτη φορά και εύχομαι να γίνει ένα ωραίο ματς, όπου νικητής θα αναδειχθεί ο καλύτερος και όχι ο πιο τυχερός. Σεβόμαστε την ιστορία του αντιπάλου, ο οποίος έχει πλεονέκτημα από τη στιγμή που αγωνίζεται στην έδρα του. Εμείς από τη πλευρά μας θα πάμε να χτυπήσουμε το ματς και να πάρουμε τη πρόκριση».

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Έβρος πράγματι χτύπησε το ματς. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για αυτόν, αφού μόλις στο 15’ ο Τοπούζης ύστερα από μπαλιά του Κουρέλα, που έκανε ντεμπούτο με τον Έβρο, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ για τους Θρακιώτες. Όμως, οι γηπεδούχοι στο 21’ «απάντησαν» όταν μετά από φάουλ του Μπορόζη ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Τσαπάνη και κατέληξε στα δίχτυα του Γκουτζελά.

Τελικά, το γκολ της νίκης-πρόκρισης στους «γουναράδες» πέτυχε στο 52’ ο Καραθάνος που πήρε την ασίστ από τον Μπορόζη και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ετσι, αν και  βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση για την 2η φάση του Κυπέλλου, όπου στις 26 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουν στο Χαριλάου τον Άρη.

Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Π. Δημητρίου): Κοκκινίδης, Χριστοφορίδης, Τσόπρας (63’ Σπανός), Μηλιάτης, Αθανασιάδης, Μπαϊρακτάρης, Καραθάνος, Γράγκος, Γανόλης (63’ Γεωργιάδης), Σαπανίδης, Μπορόζης (75’ Κεφάλας).

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Γ. Αραμπατζής): Γκουτζελάς, Μπάμνιος, Ραφαήλ, Λίτσιος, Τσαπάνης (46’ Παντελίδης), Δραγανίδης, Μεμέτ Εμρέ (55’ Στέρεφ), Εφραιμίδης, Κουρέλας, Ντόλας (70’ Γωνιάδης), Τοπούζης.