Θερμή υποδοχή αθλητών των Special Olympics στο Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκαν τους συμμαθητές αθλητές και την προπονήτρια, που διακρίθηκαν στην Αμβέρσα του Βελγίου.

 

Ειδικότερα  μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού υποδέχτηκαν οι μαθητές στο ειδικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, τους δύο αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες των Πανευρωπαϊκών special Olympics 2014 που πραγματοποιήθηκαν στην Αμβέρσα του Βελγίου πριν από δύο εβδομάδες.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σταμάτης Παπάζογλου, αφού πρώτευσε στα 25 μέτρα ύπτιο, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Βάϊος Πεταλούδης με την κατάκτηση της 4ης θέσης στα 50 μέτρα ελεύθερο και της 5ης θέσεις στο ύπτιο, σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ. Αξίζει να επισημανθεί πως ο Σταμάτης έχει αποφοιτήσει από το σχολείο, ενώ ο Βάϊος φοιτά ακόμη.

Βέβαια άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τα παιδιά κατέκτησαν αυτές τις θέσεις με την πολύτιμη βοήθεια της Δάφνης Δεληγιάννη, η οποία είναι προπονήτρια στον Αθλητικό Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α Κότινος.

Ο κ. Αθανάσιος Δημαράς, διευθυντής του ειδικού σχολείου, αφού συνεχάρη τους αθλητές, τόνισε ότι σε όλους τους τομείς της ζωής, σημασία έχει η προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα.

Ο κ. Στέργιος Αποστολακούδης, Προϊστάμενος Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, συμπλήρωσε πως σε ό,τι και να κάνουμε στη ζωή, το σημαντικό είναι να μπορούμε να διασχίσουμε τον δρόμο που ανοίγεται καθημερινά μπροστά μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Ευθυμιάδης, πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρία επικρότησε την συμμετοχή των αθλητών στους special Olympics.

Τέλος, η προπονήτρια του Συλλόγου ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ», Δάφνη Δεληγιάννη, τόνισε τους στόχους για το μέλλον.