ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην μεγάλη νίκη του Αβάτου μέσα στην Θαλασσιά

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Σπουδαία νίκη με 1-2 μέσα στην Θαλασσιά επί της Αναγέννησης πέτυχε ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης.

Μια αναμέτρηση που εκ προοιμίου είχε τραβήξει τον ενδιαφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων της Ξάνθης μια και αναμετριόνταν οι δύο περσινοί πρωτοπόροι του πρωταθλήματος και δύο ομάδες που και φέτος στοχεύουν ψηλά. Και ειδικά η ομάδα του Αβάτου που φέτος στοχεύει στο επόμενο βήμα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Χρήστο Σαμαρά μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι θέλοντας από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό της χωρίς πάντως να είναι απειλητικοί προς την εστία του Περπερή. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 8’ για τους γηπεδούχους με τον Σαρηγιαννίδη να γίνεται αποδέκτης κάθετης μπαλιάς στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου αλλά το σουτ που έπιασε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χατζηγεωργίου. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν την κατοχή όμως οι ισορροπίες άλλαξαν στο 24’ όταν ο Σαρηγιαννίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου πέρασε τον Χατζηγεωργίου που τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Κιοτζένη να σημειώνει πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα του Αβάτου, με τον Καζάκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ για την Αναγέννηση.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς με παίκτη παραπάνω και μπροστά στο σκορ να «καθαρίσει» το ματς η Θαλασσιά, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, παρότι με παίκτη λιγότερο και σύντομα έφτασαν στην ισοφάριση. Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, πιο συγκεκριμένα στο 35’ η ομάδα του Αβάτου κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής και ενώ όλοι περίμεναν απευθείας εκτέλεση από τον Καρασερίδη, οι φιλοξενούμενοι έκανα «κομπίνα» με τον Μπαϊρακταρίδη να κάνει την λόμπα πάνω από το τείχος και τον πρώην ποδοσφαιριστή της Θαλασσιάς Σταύρο Παρσαντανιάν με δυνατό σου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αναγκάζοντας ακόμη και φίλους της Αναγέννησης να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το γκολ και την κομπίνα των παικτών του Άρη. Το 1-1 ήταν και το σκορ ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κερδίσουν την μάχη του κέντρου με το πάθος των φιλοξενούμενων να είναι η κύρια αιτία που παρά το αριθμητικό μειονέκτημα το Άβατο ήταν γερά στην διεκδίκηση της νίκης.

Στην επανάληψη το Άβατο συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα και στο 51’ άγγιξε το γκολ με τον Χριστοφορίδη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 58’ η αριθμητική διαφορά αποκαταστάθηκε με τον Πεντεζίδη να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου, και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα ο Καρασερίδης εκτέλεσε το κόρνερ με την μπάλα να πηγαίνει στο πρώτο δοκάρι οπού ο νεοεισελθών Γιαννακούδης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους περσινού πρωταθλητές της ΕΠΣ Ξάνθης.  Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι φάνηκε να αφυπνίζονται προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση όμως οι παίκτες του Αβάτου έκαναν εξαιρετική διαχείριση του αγώνα και με ψυχωμένη εμφάνιση έφτασαν με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κιοτζένη να πανηγυρίσουν έξαλα μια σπουδαία νίκη, και ιδιαίτερα με τον τρόπο που προήλθε.

Για την ομάδα του Αντώνη Μπαμπαλή κορυφαίος ήταν ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης που προσπαθούσε με ατομικές προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα του Άβατου, μέχρι τουλάχιστον να κουραστεί. Από την άλλη για την ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε στον χώρο του κέντρου ο Σταύρος Παρσαντανιάν που μαζί με τον Καρασερίδη και τον Ντζομιάδη έλεγχαν το κέντρο, ενώ αμέτρητα χιλιόμετρα έκανε ο Γιάννης Χριστοφορίδης που μέχρι και το 90 έτρεχε συνεχώς δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα της πρώην ομάδας του, ενώ επίσης πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε  ο Λαζαρίδης που έδειξε μερικά δείγματα του ταλέντου του στο δημιουργικό κομμάτι ενώ απροσπέλαστο ήταν και το κεντρικό δίδυμο των Μπαϊρακταρίδη – Κομεσίδη.

Πολύ καλή η διαιτησία του Κιοτζένη, που έδειξε γιατί είναι διαιτητής Football League, βοηθοί του ήταν οι Εμπλιούκ και Αλεξανδρίδης.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Άρης Αβάτου υποδέχεται τον Ορφέα Puma σε ακόμη μια πολύ μεγάλη αναμέτρηση, ενώ η Αναγέννηση Θαλασσιάς θα αγωνιστεί στον Εχίνο κόντρα στην τοπική ομάδα.

Αναγέννηση Θαλασσιάς(Αντώνης Μπαμπαλής): Περπερής, Πεντεζίδης, Μαντζαρίδης(45’ Κοτζάκελης), Κοτσακελίνης, Σαρηγιαννίδης Α., Στεπανιάν, Τουργαίδης(82’ Μουχτάρης), Παπαδημητρίου, Κωτρότσιος, Καζάκης, Σαρηγιαννίδης Π.   

Άρης Αβάτου(Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Μπουνταγκίδης Ελευθεριάδης(50’ Γιαννακούδης), Κομεσίδης, Μπαϊρακταρίδης, Ντζομιάδης, Καρασερίδης, Παρσαντανιάν, Κοτόπουλος(24’ Δομπράκης), Λαζαρίδης(73’ Κοντομιχάλης), Χριστοφορίδης.

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει το πλήρες φωτορεπορτάζ του αγώνα.