Πόσα μαθήματα χρωστά για το πτυχίο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής η Δεβετζή;

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Εθεάθη σε πολυσύχναστη καφετέρια της οδού Βενιζέλου μαζί με… συμφοιτητές της, πρόσφατα η Πηγή Δεβετζή. Μπορεί να υπήρχε χθες κατάληψη στο ΔΠΘ, ωστόσο νωρίτερα στο μήνα διεξήχθη κανονικά η εξεταστική περίοδος και η αλεξανδρουπολίτισσα ολυμπιονίκης ήρθε να δώσει τα μαθήματα που χρωστάει.

 

«Είμαι εδώ όπως κάθε φοιτητής γιατί χρωστάω επτά μαθήματα για πτυχίο», αποκάλυψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην εφημερίδα “Χρόνος”, ο φωτογραφικός φακός του οποίου την συνέλαβε πρόσφατα σε πολυσύχναστη καφετέρια της οδού Βενιζέλου στην Κομοτηνή να… μελετά μαζί με συμφοιτητές για μάθημα των ΤΕΦΑΑ. «Δίνω μάθημα πιο μετά» είπε στην δημοσιογράφο.

Η Εβρίτισσα ολυμπιονίκης, όπως είναι γνωστό, έχει και την ιδιότητα της φοιτήτριας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μάλιστα, στο τελευταίο συνέδριο του ΤΕΦΑΑ, τον περασμένο Μάιο, τιμήθηκε γιατί αποφάσισε μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης καριέρας της να επιστρέψει στα θρανία και να πάρει το πτυχίο της, για το οποίο πλέον της έχουν απομείνει ελάχιστα μαθήματα.

Το γεγονός ότι η Κομοτηνή σιγά-σιγά βρίσκει μετά την καλοκαιρινή ραστώνη τους ρυθμούς της και γεμίζει με φοιτητές προσέλκυσε κι εκείνη, χαρακτηρίζοντάς την ως «φοιτητούπολη, την οποία μάλιστα επισκέπτομαι συχνά από μικρή, λόγω της καταγωγής μου από την Αλεξανδρούπολη». Πιστή ωστόσο πλέον στις ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις, επισκέπτεται την πόλη όχι μόνο για διασκέδαση αλλά και για μαθήματα και εξετάσεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι περιορίζεται μόνο σε αυτά, καθώς συχνά είναι στο επίκεντρο των ΤΕΦΑΑ, έχοντας βοηθητικό ρόλο σε πολλές εκδηλώσεις και αγώνες στίβου που διοργανώνει το Τμήμα, ενώ ποτέ δεν διστάζει να βοηθά και να καθοδηγεί ως «μέντορας» συμφοιτητές της με τα ίδια όνειρα που είχε κι εκείνη μικρή…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΒΕΤΖΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ