Παγκόσμια διάκριση και οχτάδα για τη Μαρία Μουρατίδου στο Ρίμινι

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Η αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλων Αλεξανδρουπόλεως στο Κικ Μπόξινγκ, εκπροσώπησε την χώρα μας σε δυο αγωνίσματα (KickLight & LightContact) κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πριν τα μετάλλια.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Κικ Μπόξινγκ Μαρία Μουρατίδου βρέθηκε από τις 6 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ιταλία, συμμετέχοντας ως μέλος της Εθνικής Ομάδας KICK BOXING στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων– νεανίδων 2014, το οποίο διεξήχθη στην πόλη Ρίμινι. Είναι στην 8η θέση της Παγκόσμια κατάταξη.

Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη και συνεχίζει την προετοιμασία για τον επόμενο στόχο που είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα KICKBOXING από 11-14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Η νεαρή αθλήτρια, η οποία θεωρείται το φαβορί της Ελλάδας στην κατηγορία της, ανήκει στο δυναμικό του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλων Αλεξανδρουπόλεως και προπονείται από τον κορυφαίο προπονητή Μάστερ Ιωάννη Ζάχο, ο οποίος έφερε μέχρι σήμερα με τους αθλητές του εκατοντάδες μετάλλια στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τη χώρα μας στο βάθρο των πρωταθλητών. Με το KICKBOXING ασχολείται εδώ και 4 χρόνια, ενώ το 2011 υπήρξε και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δυναμική και πολύ σημαντική η παρουσία της εθνικής ομάδας KICKBOXING στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Εφήβων 2014 της WAKO που πραγματοποιήθηκε στο Riminiτ ης Ιταλίας.

Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε στο σύνολο 15 μετάλλια (1 Χρυσό, 7 Αργυρά και 7 Χάλκινα).

Η σημαντική αυτή επιτυχία γίνεται έντονα αντιληπτή αν κατανοήσουμε το μέγεθος του πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετείχαν 70 χώρες από όλο τον κόσμο με πάνω από 2.000 αθλητές, σε ένα πρωτάθλημα που τηρεί υπό την επίβλεψη της SportAccord, μιας και η WAKO είναι η επίσημη ομοσπονδία του αθλήματος και βρίσκεται μπροστά από την αναγνώριση της Δ.Ο.Ε. (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).