Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ στη Θράκη

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες σήμερα και μετά, αλλά η Θράκη θα επηρεαστεί από βράδυ και από Παρασκευή.

Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, που θα έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, αναμένονται για το επόμενο τριήμερο.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Το Σάββατο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποραδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα (περίπου 8 με 10 βαθμούς). Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

 

Πηγή: ΕΜΥ, www.enikos.gr

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/JHPyYK-zjVk?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]