Το πρόγραμμα των Κυκλώπων στο Champions Cup των Καναρίων Νήσων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Στις εξωτικές Κανάριες Νήσους, στον Ατλαντικό Ωκεανό, θα βρεθεί στο τέλος Οκτωβρίου η πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα μπιτς χάντμπολ των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης, εκπροσωπώντας την χώρα μας στο Champions Cup που θα διεξαχθεί εκεί, κάτι σαν το… Τσάμπιονς Λιγκ του καλοκαιρινού αθλήματος.

Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε από την ομοσπονδία το πρόγραμμα στην διοργάνωση της θρακιώτικης ομάδας, η οποία θα κληθεί να δίνει δύο αγώνες την ημέρα με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την άξια εκπροσώπηση της χώρας στο ανώτερο διεθνές επίπεδο, στην διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 31 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου στο ισπανικό θέρετρο. 

Οι Κύκλωπες μάλιστα είναι η ομάδα που κάνει ποδαρικό στην διοργάνωση, αφού στις 9.00 το πρωί τοπική ώρα της πρώτης αγωνιστικής ημέρας παίζουν στο πρώτο κεντρικό γήπεδο με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ιταλίας Παλαμάρο Γκροσέτο (31/10, 11.00πμ ώρα Ελλάδος). Οκτώ ώρες μετά, στις πέντε το απόγευμα τοπική ώρα, οι Κύκλωπες θα παίξουν στο δεύτερο γήπεδο με την Καφέ Ρόσιο από την Πορτογαλία (31/10, 7.00μμ ώρα Ελλάδος).

Την επόμενη μέρα, πρώτη Νοεμβρίου, οι Κύκλωπες αγωνίζονται αρχικά στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα με αντίπαλο την ρωσική Εκατερίνονταρ Κρασνονταρ (1/11, 1.00μμ ώρα Ελλάδος). Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις τρεις το μεσημέρι η ομάδα της Θράκης θα δώσει το τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι της για την φάση των ομίλων με αντίπαλο την κροατική BHC Ντέτονο Ζάγκρεμπ.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες, οι Κύκλωπες θα κληθούν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου να δώσουν αγώνες κατάταξης και όλοι ελπίζουν να μπορέσουν να βγάλουν ασπροπρόσωπη την χώρα σε αυτήν την δύσκολη αποστολή. Βέβαια, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν, χρήσιμο θα ήταν να συμβάλουν με τον τρόπο τους και οι τοπικοί και όχι μόνο φορείς, καθώς ουσιαστικά οι Κύκλωπες στην διοργάνωση θα εκπροσωπήσουν την Θράκη και γενικά την Ελλάδα, διαφημίζοντας την περιοχή στην κορυφαία για το άθλημα διοργάνωση της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο.