LIVE από τα Πηγάδια: Η παρουσίαση Λουτσέσκου από την Skoda Ξάνθη

Μεταδίδει από το Le Chale ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά όσα συμβαίνουν στο Σαλέ των Πηγαδίων, κατά την παρουσίαση του νέου προπονητή της Ξάνθης Ρατζβάν Λουτσέσκου. Ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης είναι στην αίθουσα και μεταδίδει…

Καλησπέρα. Θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε όσα θα ειπωθούν κατά την παρουσίαση του νέου προπονητή της Skoda, που έχει προγραμματιστεί για τις δύο το μεσημέρι στο Σαλέ…

Ωρα 13:50  Ο Λουτσέσκου ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ λίγο πριν την έναρξη το χθεσινού αγώνα κυπέλλου με την Skoda Ξάνθη. “Νέος προπονητής για την SKODA ΞΑΝΘΗ είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Η παρουσίαση του νέου μας προπονητή θα γίνει την Πέμπτη 25/09/2014 και ώρα 14:00 στο συνεδριακό κέντρο του Le Chalet“, ανέφερε η ως συνήθως λιτή ανακοίνωση.

Ωρα 13:55  Προσέρχεται σιγά σιγά ο δημοσιογραφικός κόσμος της περιοχής στην αίθουσα. Άλλωστε στην Ξάνθη σπανίως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ως προς την έναρξη σε συνεντεύξεις τύπου.

Ωρα 14:10  Μαζεύεται σιγά σιγά ο κόσμος. Παρόντα τα περισσότερα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ

Ωρα 14:16  Μετά το… ακαδημαϊκό τέταρτο η παρουσίαση αρχίζει. Δεν έχουμε δει ακόμα τον Πανόπουλο. Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος Άρης Πιαλόγλου.

Ωρα 14:22 Ξεκινά τις πρώτες του δηλώσεις ο νέος προπονητής της Ξάνθης, με μεταφραστή τον υπεύθυνο αποκατάστασης της ομάδας Γιώργο Τσονάκα.

Ωρα 14:25 Μετά τις αρχικές δηλώσεις του Λουτσέσκου, που δήλωσε ενθουσιασμένος για την παρουσίαση του στην Θρακιώτικη ομάδα, και μετά τα θερμά λόγια για τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλου και την υπόσχεση πως θα δουλέψει σκληρά για να επανέλθει η ομάδα στης επιτυχίες, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τον Ρουμάνο προπονητή.

Ωρα 14:30 Εντυπωσιασμένος με τις εγκαταστάσεις δήλωσε ο Ρουμάνος, ιδανικά όπως τα χαρακτήρισε για κάθε επαγγελαματία για να είναι προσηλωμένος στην δουλειά του, ενώ ιδιαίτερα μνεία έγινε για τον Παντελή Καπετάνο που τον γνωριζέ απο την παρουσία του στην Ρουμανία. Ενλω τόνισε πως θα ξεκινήσει επίσημα απο την Τρίτη, οπότε στο ματς του Σαββάτου στον πάγκο θα βρίσκονται εκ νέου οι Σιδερίδης και Νεντίδης.

Ωρα 14:33 Παρουσιάστηκε και ο άμεσος συνεργάτης του Λουτσέσκου Ντιέγκο Λόμπο, επί δέκα χρόνια μαζί του σε όλες τις ομάδες που προπονούσε.

Ωρα 14:40  Τέλος της συνέντευξης. Σε λίγο σε αυτήν την ανάρτηση πιο αναλυτικές λεπτομέρειες για όσα είπε ο νέος ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης.

Ωρα 15:11  Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου προπονητή της Skoda, όπως καταγράφονται από την απομαγνητοφώνηση της ίδιας της ΠΑΕ στην επίσημη ανακοίνωση – δελτίο Τύπου της:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω «καλησπέρα» (σ.σ. στα ελληνικά) σε όλους. Ευχαριστώ που ήρθατε εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την εισαγωγή έκανε. Αυτή ήταν μία πολύ ωραία κατάσταση για μένα γιατί στη χώρα μου δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Όπως είπα και στους παίκτες σήμερα το πρωί δεν είμαι εδώ για να τους διδάξω ποδόσφαιρο αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω μαζί τους και να βελτιωθεί η ομάδα συνολικά και ο καθένας ατομικά και στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι μετά τον επίσημο ποδοσφαιρικό χρόνο. Όλα έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για μένα κι αυτή τη στιγμή είμαι αναγκασμένος να ξεκινήσω ανάμεσα σε δύο επίσημα παιχνίδια τη χρονιά μου. Θα είναι δύσκολη η περίοδος στην αρχή καθώς θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για προσαρμοστούμε στη νέα φιλοσοφία και νοοτροπία. Θα συλλέξω πολλές πληροφορίες για τους παίκτες και για την ομάδα αλλά και για την ελληνική γλώσσα ποδόσφαιρο. Σ’ αυτή την περίοδο μπορούμε να παίξουμε με αποφασιστικότητα γιατί είναι πολύ σημαντικό για να βοηθηθούν τόσο οι παίκτες, όσο και ο προπονητής και το προσωπικό έτσι ώστε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα σε μικρό διάστημα. Είναι μία διαφορετική εμπειρία για μένα η νέα χώρα, με διαφορετική κουλτούρα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ τόσο για την επαγγελματική αλλά και για την προσωπική μου ζωή.»

Ωρα 15:14  Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις ο νέος προπονητής (και εμείς αντιγράφουμε τις αναλυτικές απαντήσεις του από το επίσημο δελτίο Τύπου):

Για το αν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο παιχνίδι: «Είμαι στις προπονήσεις αλλά ακόμη δεν συμμετέχω ενεργά στην προετοιμασία της ομάδας. Η δουλειά μου ξεκινά από την Τρίτη.»
Για την φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά δεν μιλάμε μόνο γι’ αυτό. Χρειάζεται η ισορροπία και γενικά η σωστή συμπεριφορά μέσα στον αγώνα. Σαν στυλ προτιμώ το επιθετικό ποδόσφαιρο όμως πρέπει να κοιτάξουμε τα πάντα γύρω από την ομάδα.»

Για το τις πρώτες του πληροφορίες για την Skoda Ξάνθη: «Γνωρίζω ότι μεγαλομέτοχος είναι για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας και η ομάδα στην Α! Κατηγορία. Ξέρω ότι πέρσι δεν ήταν καλή σαιζόν αν και ξεκίνησε πολύ καλά, σχεδόν ιδανικά. Φέτος η ομάδα «χτίστηκε» για καλά αποτελέσματα και για να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Ξέρω ότι γύρω από την ομάδα όλοι είναι φιλόδοξοι και ενθουσιώδεις και θέλουν να πετύχουν πράγματα. Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να πάρουμε το μάξιμουμ από το κάθε παιχνίδι χωρίς να σκεφτόμαστε πολύ μακριά. Βήμα με βήμα μπορούμε να χτίσουμε και την δική μας αυτοπεποίθηση αλλά και την αγωνιστική μας εικόνα δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδια.»

Για τον αριθμό των παικτών στο ρόστερ: «Οι 29 ποδοσφαιριστές είναι ένας νορμάλ αριθμός καθώς υπάρχουν δύο διοργανώσεις που συμμετέχουμε.»

Για τον θεσμό του κυπέλλου: «Δεν γνωρίζω πολύ καλά την διοργάνωση. Έτυχε η πρώτη μου παρουσία στην ομάδα να είναι σε παιχνίδι κυπέλλου. Κοιτάμε να περνάμε τον κάθε επόμενο γύρο. Το κύπελλο είναι ένας στόχος που κυνηγούν όλες οι ομάδες. Χθες μετά το παιχνίδι, συναντήθηκα με τους παίκτες και τους συνεχάρηκα για την επιτυχία. Προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι.»

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που συνάντησε: «Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Πολύ λίγες ομάδες έχουν αυτή την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις. Εδώ ο κάθε προπονητής έχει ότι μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι όμως μόνο οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Νιώθω πολύ «ζεστά» εδώ και θεωρώ πως είναι εξαιρετικό το κλίμα. Κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που διάλεξα την Ξάνθη.»
Για όλους τους λόγους που είπε το «ναι» στην Skoda Ξάνθη: «Οι εγκαταστάσεις και η υποδομή, το γεγονός ότι ήταν μία νέα εμπειρία για μένα, οι ποιοτικοί παίκτες που διαθέτει. Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα με καλή δουλειά.»

Για το αν γνωρίζει παίκτες της ομάδας: «Ξέρω τον Καπετάνο από την Ρουμανία όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι ένας ιδανικός παίκτης που θέλει να κερδίζει και να δουλεύει στις προπονήσεις. Μπορεί να δώσει κίνητρο και στους συμπαίκτες του.»

Για το αν χρόνος μέχρι να επέλθει η συμφωνία ήταν μεγάλος: «Όχι. Ήταν πολύ σύντομη η επιλογή μου.»

Για το αν είδε παιχνίδια της Skoda Ξάνθη: «Δεν είδα περσινά παιχνίδι. Θέλω να αφοσιωθώ στο παρόν και να αναλύσω τα επόμενα παιχνίδια για να πληροφορηθούν οι παίκτες σωστά. Σίγουρα θα δω παιχνίδια από φετινή Superleague για να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Материалы по теме:

ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην επεισοδιακή αναμέτρηση του Ζυγού με την Θαλασσιά
Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης - Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από τον Ζυγό η Αναγέννηση Θαλασσιάς, που μάλιστα βρέθηκε να χάνει ...
Ματς θρίλερ, πολλά γκολ και αγγλικό σκορ στο Καλλονή – Πανθρακικός των Κ20
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής -  Αγγλικό σκορ και πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι ομάδες Κ20 του Πανθρακικού και της Καλλονής στο «Χριστοφίδειο» πλαστικό ...
Γ’ Εθνική: Αποχώρησε από το πρωτάθλημα και επίσημα ο Αετός Οφρυνίου
Η διοίξηση του Αετού Οφρυνίου με ανακοίνωση στην ΕΠΟ ενημέρωσε ότι δεν μετά από 4 χρόνια, δεν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα του Α' ...
Football League: Χώρισαν λίγο μετά τον γάμο ο Δημήτρης Χασομέρης και η Δόξα Δράμας
Δόξα Δράμας και Δημήτρης Χασομέρης ακολουθούν χωριστούς δρόμους, πριν καλά καλά ξεκινήσουν τη συνεργασία τους! Ο 29χρονος Κομοτηναίος επιθετικός μεταγράφηκε πριν λίγες μέρες στους “Μαυραετούς”, ...
Το επίσημο τέλος του Κετσπάγια από την ΑΕΚ πυροδότησε φήμες για «φλερτ» της Ένωσης με πρώην προπονητή της Ξάνθης
  Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Μαϊστόροβιτς επικοινώνησε με τον Γεωργιανό τεχνικό και τον ενημέρωσε για την οριστική ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here