Ξανά από την Θράκη ο νικητής του διαγωνισμού ταλέντων της Nike!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παράδοση φαίνεται ότι χτίζει η Skoda Ξάνθη στους διαγωνισμούς της Nike για την ανάδειξη των νέων ποδοσφαιρικών ταλέντων της υφηλίου. Ένας δικός της παίκτης αναδείχθηκε ο πιο… καταζητούμενος στον ελληνικό διαγωνισμό  ” Nike’s Most Wanted”, το γνωστό  στο παρελθόν ως “Nike’s The Chance”.

 
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που έδωσε και πάλι  την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες να έρθουν πιο κοντά στο όνειρό τους για μια θέση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πέρυσι μεγάλος νικητής ο Χρήστος Πασχαλάκης, ο οποίος αγωνιζόταν στην Κ20 της Skoda, πήγε για την τελική φάση του διαγωνισμού στην Αγγλία αποσπώντας θετικές κριτικές και λίγο καιρό μετά υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα των Πηγαδίων.

Στον φετινό διαγωνισμό λοιπόν, ως προς το ελληνικό του τμήμα, πρώτευσε και πάλι παίκτης της K20 της Skoda. O λόγος για τον Γιώργο Μήττα. Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κεραυνού Κερατέας στην Αθήνα ο ελληνικός τελικός και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ξανθιώτης, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Αγγλία το Νοέμβριο και θα προσπαθήσει να διακριθεί ανάμεσα σε νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας μια θέση στη “Nike Academy” που έχει έδρα το “St. George’s Park”, το προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας!!!

Έκανε έτσι το καλύτερο δώρο στον εαυτό του για τα 18α γενέθλιά του, αφού ο Γιώργος Μήττας γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1996 και μία ημέρα μετά την ενηλικίωσή του, κέρδισε στον σημαντικό αυτό διαγωνισμό. Στην ομάδα Κ20, υπό τις οδηγίες του Κώστα Μπεδρελή, αγωνίζεται ως μέσος.

Στο φετινό Nike’s Most Wanted οι αιτήσεις για μια θέση στα δοκιμαστικά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έγιναν αποκλειστικά μέσω του Nike Football App. Οι 33 συνολικά νεαροί ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με στόχο μια θέση στο Nike’s Most Wanted Global Showcase, στην επόμενη φάση του προγράμματος. Μάλιστα, στη φετινή διοργάνωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο διεθνής (πλέον) επιθετικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Διαμαντάκος, που απένειμε και το βραβείο στον (θρακιώτη) νικητή.

Πλέον ο Γιώργος Μήττας έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται. Άλλωστε, σε λιγότερο από δυο μήνες θα βρεθεί στην Αγγλία διεκδικώντας το όνειρο, καθώς οι νικητές του παγκόσμιου τελικού θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα τρίμηνο προπονητικό πρόγραμμα επαγγελματικού επιπέδου σε κορυφαίες εγκαταστάσεις και να αγωνιστούν απέναντι σε πολύ γνωστούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αξιόλογη πρωτοβουλία της Nike αλλά και μεγάλη νέα επιτυχία για την Skoda να είναι παίκτη της ο Έλληνας νικητής!

Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, μάλλον αυτό αποτελεί και ένα μεγάλο εύσημο για τις ακαδημίες των Πηγαδίων, την τεχνική διεύθυνση των οποίων έχει ο Νίκος Κεχαγιάς και την ευθύνη ο Περικλής Καλογιάννης…