Η αλήθεια για το επεισόδιο του Πέτρου Μάνταλου με τον Χάρη Μαυρομάτη

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Πολλά σχόλια σε αθηναϊκά αθλητικά μέσα ενημέρωσης έχει προκαλέσει ένα γεγονός που φέρεται να συνέβη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Πανθρακικού με την ΑΕΚ στο ΔΑΚ Κομοτηνής για το Κύπελλο, με πρωταγωνιστές τον γενικό αρχηγό του Πανθρακικού, Χάρη Μαυρομμάτη και τον διεθνή πια κομοτηναίο μέσο της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του contra, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου, ο γενικός αρχηγός του Πανθρακικού, Χάρης Μαυρομμάτης, εισέβαλε εντός αγωνιστικού χώρου και τα έβαλε με τον Πέτρο Μάνταλο. Μάλιστα, το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, που αμέσως σχεδόν αναπαρήχθη από πολλές άλλες, αναφέρει ότι “σύμφωνα με μαρτυρίες” (τις οποίες δεν κατονομάζει), ακούστηκε ο γενικός αρχηγός της ομάδας της Κομοτηνής να φωνάζει “αφήστε με, είναι προσωπικό το θέμα, έχουμε προηγούμενα” και να πιάνει από το πρόσωπο τον Μάνταλο, συνεχίζοντας τη φασαρία.

Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο δείχνει να επιβεβαιώνει το όσα γράφονται, αλλά ουδείς μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς τι συνέβη και τι ειπώθηκε μεταξύ Μαυρομμάτη και Μάνταλου, όταν οι μαρτυρίες αυτές εμφανίζονται να είναι ανώνυμες και δεν κατονομάζονται. Γεγονός είναι ότι υπήρξε ένταση, γεγονός είναι ότι ο Μαυρομάτης φάνηκε να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο φουριόζος μετά το σφύριγμα της λήξης, γεγονός όμως είναι επίσης ότι σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Μάνταλος έδειξε σε αρκετές φάσεις υπερβάλλοντα ζήλο αγωνιζόμενος μέσα στην πατρίδα του, σε βαθμό μάλιστα που κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν “εριστικός”.

Γεγονός επίσης είναι ότι το όποιο ζήτημα πήγε να δημιουργηθεί λύθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και κυρίως του Βασίλη Δημητριάδη. Άγνωστο είναι αν πράγματι υπήρχαν προηγούμενα ανάμεσα στους δύο. Επίσης άγνωστο είναι αν θα υπάρξει και συνέχεια στο θέμα, αν δηλαδή τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ έχουν ενδεχομένως γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν θα είναι κάτι που εύκολα θα μπορέσει να κρυφτεί αφού θα ακολουθήσει δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, εφόσον φυσικά ευσταθούν τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χάρης Μαυρομμάτης είναι αλήθεια ότι σε μερίδα ανθρώπων της ΑΕΚ έχει ταυτιστεί με μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της, καθώς εκείνη η σοκαριστική φωτογραφία με τα αίματα που είχε δημοσιεύσει το ThrakiSportS από τα γεγονότα του ΟΑΚΑ πριν ενάμισι χρόνο είχε βάλει την ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες καλλιεργούσαν κάποια φιλοαεκτζίδικα μέσα ενημέρωσης για λανθασμένη απόφαση του διαιτητή να διακοπεί το παιχνίδι και συνακόλουθα να υποβιβαστεί η ΑΕΚ. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα σχετικά δημοσιεύματα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, ίσως εξηγεί κάποια πράγματα. 

Οφείλουμε πάντως να τονίσουμε ότι το άρθρο στο contra, που πρώτο ανέδειξε το θέμα, πριν πάρει έκταση και σε άλλες αθηναϊκές ιστοσελίδες, είναι επώνυμο, καθώς υπογράφεται από τον απεσταλμένο της ιστοσελίδας στην Κομοτηνή Άκη Γεωργίου, ο οποίος και καλύπτει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ γα την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Το άρθρο, που εστιάζει την κριτική του μόνο στον γενικό αρχηγό του Πανθρακικού και εκθειάζει κατά τα άλλα την φιλοξενία των υπόλοιπων ανθρώπων της θρακιώτικης ομάδας, όπως είναι φυσιολογικό έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στην Κομοτηνή. Αναλυτικά, αναφέρει επί λέξει τα εξής:

Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε άψογα από τους ανθρώπους του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, ωστόσο η κατάσταση παραλίγο να χαλάσει λόγω μίας απρόσμενης αντίδρασης ενός ανθρώπου των γηπεδούχων.

Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου, ο γενικός αρχηγός του Πανθρακικού, Χάρης Μαυρομμάτης, εισέβαλε εντός αγωνιστικού χώρου για άγνωστο λόγο και τα έβαλε με τον Πέτρο Μάνταλο.

Στην προσπάθεια των ψυχραιμότερων να εκτονώσουν την ένταση, άκουσαν έκπληκτοι τον γενικό αρχηγό της ομάδας της Κομοτηνής να φωνάζει -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- “αφήστε με, είναι προσωπικό το θέμα, έχουμε προηγούμενα” και να πιάνει από το πρόσωπο τον Μάνταλο, συνεχίζοντας τη φασαρία.

Κάτι αρκετά οξύμωρο για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου κοντά στα 50, να ανοίγει βεντέτες με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όπως και να έχει η συμπεριφορά του δεν είχε κάποια σχέση με τη γενική συμπεριφορά και φιλοξενία των ανθρώπων του Πανθρακικού στην ΑΕΚ…