Στον Έβρο μεταφέρθηκαν εκτάκτως το πρωί 50 καταδρομείς

Δύο διμοιρίες καταδρομέων από μονάδες της Βόρειας Ελλάδας μεταφέρθηκαν εκτάκτως σήμερα το πρωί στον Έβρο. Οι περίπου 50 κομάντος μεταφέρθηκαν με τρία ελικόπτερα του στρατού και συγκεκριμένα ένα Σινούκ και δύο τύπου NH-90 ενώ επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι τους παρείχαν κάλυψη και προστασία.

Αποστολή των καταδρομέων του στρατού είναι να εξασφαλίσουν και να απομονώσουν τις διαβάσεις «Άρης» και «Ατάρνη» στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης που εκτυλίχθηκε το πρωί.

Το παίγνιο ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της 24ης Σεπτεμβρίου 2014 με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωσταράκου. Στο πλαίσιο της άσκησης «Πυρπολητής 7/14», ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την αερομεταφορά τμήματος Ειδικών Δυνάμεων με προστασία επιθετικών ελικοπτέρων για εξασφάλιση και απομόνωση των διαβάσεων «Άρη» και «Ατάρνη» στο Νομό Έβρου.

Σε μία εποχή έντονης κινητικότητας με το σημερινό γυμνάσιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλει να στείλει το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να υπερασπιστούν κάθε περιοχή της ελληνικής επικράτειας σε ελάχιστο χρόνο και με τη μεγαλύτερη δύναμη πυρός.

 

Πηγή: http://www.protothema.gr