Μετά τον Μάνταλο, μια ανάσα από την κλήση στην Εθνική και ο Ντίνας!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Μετά τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Πέτρο Μάνταλο, μπαράζ δημοσιευμάτων αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε και τρίτο Θρακιώτη να βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Κλαούντιο Ρανιέρι και να καλείται να φορέσει την φανέλα με το Εθνόσημο. Ο λόγος για τον Θανάσης Ντίνα, που είναι αλήθεια ότι… βγάζει μάτια στις τελευταίες αγωνιστικές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντίνας βρίσκεται στον προθάλαμο της Εθνικής Ελλάδας και δεν αποκλείεται να αποτελέσει το νέο πρόσωπο του Ιταλού κόουτς για τα επερχόμενα ματς με τη Φινλανδία και τη Βόρειο Ιρλανδία. Ο Κομοτηναίος άσος φέρεται να κέρδισε την εκτίμηση του Ρανιέρι, όταν ο τελευταίος είχε βρεθεί στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ Λιέγης. Σε εκείνο το ματς ο Ντίνας είχε περάσει ως αλλαγή στο 66ο λεπτό και ξεχώρισε το διάστημα που αγωνίστηκε, με τον Ρανιέρι να τον σημειώνει στο μπλοκάκι του.

Το τελευταίο διάστημα είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Παναθηναϊκο. Σκόραρε στο παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας αλλά και εναντίον του Πλατανιά, σε συνεχόμενα ματς μέσα στην εβδομάδα, αναγκάζοντας τον πολύπειρο τεχνικό να τον προσθέσει στη λίστα με τους υποψήφιους προς κλήση παίκτες. Δεν υπάρχουν άλλωστε στην παρούσα φάση και πολλοί έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι να έχουν την ικανότητα στην ντρίμπλα και στο ένας με έναν που διαθέτει ο θρακιώτης μεσοεπιθετικός.

Ο Ντίνας έχει παίξει στα έξι από τα εννιά συνολικά παιχνίδια που έχουν δώσει οι πράσινοι. Μάλιστα στα πέντε εξ αυτών των παιχνιδιών που έχει δώσει το παρών ήταν βασικός. Ο Ρανιέρι μετά την πρώτη “γνωριμία” που είχε μαζί του, φέρεται να τον έχει στα υπόψιν και με δεδομένο ότι από αγώνα σε αγώνα βελτιώνεται, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να κληθεί στην Εθνική Ανδρών, αν όχι για τα προσεχή επίσημα ματς, τουλάχιστον για το φιλικό του Νοεμβρίου με την Ρωσία.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εθνική πονάει αφενός μεν στη δημιουργία, στη φαντασία και στην έλλειψη παικτών που μπορούν να δώσουν λύσεις στις πτέρυγες, αφετέρου δε αναζητεί το δρόμο προς τα δίχτυα. Κυρίως όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις πρώτες κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Κλάουντιο Ρανιέρι για το ματς με τη Ρουμανία στις αρχές Σεπτεμβρίου δεν περιλαμβάνονταν κάποιος παίκτης του τριφυλλιού. Αυτή ήταν μια από τις σπάνιες φορές που ο άλλοτε αιμοδότης των Εθνικών Ομάδων, όπως χαρακτηριζόταν ο Παναθηναϊκός, έμεινε χωρίς καμία καμία κλήση παίκτη του στην Εθνική.

Το κενό αυτό ενδέχεται λοιπόν να καλύψει, ίσως και άμεσα, ο Θανάσης Ντίνας, καθώς ο Ρανιέρι απέδειξε με την κλήση και κυρίως την χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου ότι θέλει να ανανεώσει την σύνθεση της Εθνικής και εμπιστεύεται το “νέο αίμα”. Φάνηκε άλλωστε αυτό και με την κλήση του Δημήτρη Διαμαντάκου. Ένας άλλος παίκτης, επίσης του Παναθηναϊκού, που ακούγεται έντονα για μελλοντική κλήση στην Εθνική είναι ο Καρέλης, εκ των ηγετών της Εθνικής Ελπίδων, που φέρεται επίσης να έχει πείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό ότι αξίζει μιας ευκαιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, Ντίνας και Μάνταλος εκτός από συμπατριώτες, είναι και πολύ καλοί φίλοι, αφού ξεκίνησαν μαζί να παίζουν ποδόσφαιρο, στην ίδια ακαδημία της Κομοτηνής. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και κληθούν μαζί με τον “παλιό” και “σταθερό” Βασίλη Τοροσίδη, που ήδη περιλαμβάνεται στην προεπιλογή των λεγεωνάριων, τότε θα έχουμε το πρωτοφανές τρεις παίκτες να κατάγονται από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα!!! Από τα χρόνια του 2004 είχαμε να το ζήσουμε αυτό…