Με πολλά μετάλλια επέστρεψε η ομάδα ιστιοπλοΐας του ΝΟΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Mε τον εντυπωσιακό αριθμό των 19 αθλητών συμμετείχε η αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, στο 10ο Κύπελλο «Φίλιππος Κεφαλάς 2014» για τις κατηγορίες Optimist, Laser 4.7, Laser Radial και το 7ο Κύπελλο «Ανάπτυξης Optimist – Καβάλα 2014» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας υπό την αιγίδα της ΕΙΟ στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2014.

Παράλληλα φέτος για πρώτη χρονιά ο αγώνας αυτός εντάσσεται στο 1ο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Βορείου Ελλάδος το οποίο περιλαμβάνει 6 αγώνες σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Η ομάδα του ΝΟΑ συμμετείχε στην κατηγορία ανάπτυξης Optimist με 9 σκάφη, στην αγωνιστική Optimist με 7 σκάφη, στα Laser 4.7 με 5 σκάφη και στα Laser Radial με 1 σκάφος.

Στην κατηγορία Optimist η Δήμητρα Παπαχρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για την 1η θέση στα κορίτσια, ενώ συμετείχαν επίσης οι αθλητές Γιαννακίδης Πολυχρόνης 5ος στην γενική κατάταξη, Τσίλιας Θάνος 14ος, Παλακίδης Σταύρος 19ος, Μούφτογλου Αντώνιος 22ος, Λάσκαρης Αθανάσιος 24ος, Βορβολάκου Θεοδώρα 25η.

Στο κύπελλο ανάπτυξης, για αθλητές 10 χρονών και μικρότεροι, ο Παλακίδης Σταύρος κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα αγόρια 10 χρονών, η Βορβολάκου Θεοδώρα κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια 10 χρονών, ο Βορβολάκος Παναγιώτης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα αγόρια 8 χρονών, ο Κασαπίδης Αθανάσιος το Χάλκινο μετάλλιο στα αγόρια 9 χρονών, ο Λάσκαρης Αθανάσιος το Χάλκινο μετάλλιο στα αγόρια 8 χρονών, ο Πιπερούδης Δημήτριος το Χάλκινο μετάλλιο στα αγόρια 10 χρονών, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Αργύρης Ευάγγελος, Κουπούκης Αιμίλος και Μητρουλάκης Αθανάσιος.

Στα σκάφη Laser 4.7 συμμετείχαν οι αθλητές Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιος 8ος στην γενική κατάταξη, Δολιανίτης Ευάγγελος 9ος, Ορφανίδης Ζήσης 15ος, Καμελίδης Παναγιώτης 16ος, Πιμπιλιτούδης Χρήστος 18ος.

Στα σκάφη Laser Radial ο αθλητής του ΝΟΑ Σουλτανίδης Αρης κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο στα αγόρια.

“Συγχαρητήρια αξίζουν σε ολόκληρη την ομάδα, στους προπονητές Βασίλη Ηλιόπουλο και Τσιαουσίδου Μαρία, καθώς και σε όσους βοήθησαν σε μια τόσο μεγάλη αποστολή. Παράλληλα η εντυπωσιακή σε αριθμό αθλητών και σκαφών εμφάνιση του ΝΟΑ προκάλεσε ιδιαίτερα θετικά σχόλια όντας μία από τις μεγαλύτερες παρουσίες στην Βόρειο Ελλάδα”, επισημαίνει η ανακοίνωση του ΝΟΑ.