Άσφαιρη ισοπαλία στην οικογενειακή κόντρα των αδερφών Σιώπη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Φωστήρα για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, η οποία είχε το ξεχωριστό θρακιώτικο ενδιαφέρον της μονομαχίας των (εβριτών) αδερφών Σιώπη: του Μανώλη που αγωνίζεται από φέτος στον Πανιώνιο και του Δημήτρη που πήρε μεταγραφή από την Κ20 του Ολυμπιακού στον Φωστήρα.

 

Η ομάδα του Πανιωνίου, καθότι και της Super League, είχε την υπεροχή αλλά αυτή αποδείχθηκε άκαρπη. Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες κυρίως στην επανάληψη, αλλά ο πορτιέρο του «Φονέα», Γκέκας, ήταν σε εξαιρετική ημέρα διατηρώντας την εστία του ανέπαφη. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Φωστήρα με τον Δ. Σιώπη στο 10’ να βρίσκεται μια μια «ανάσα» από το γκολ, αφού πέρασε τον Παπαδόπουλο αλλά είδε τον Μέξι να βάζει την κόντρα στο πλασέ προ κενής εστίας που έκανε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά οι παίκτες του Κριστόφ Βαζέχα ήταν καλά στημένοι αμυντικά και δεν άφηναν ελεύθερους χώρους προς τα καρέ του Γκέκα. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν σαφώς βελτιωμένη με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το γκολ δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς. Οι παίκτες του Τερζόπουλου είχαν ορισμένες ευκαιρίες, ο Μ. Σιώπης ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά ο πορτιέρο του «Φονέα» είπε «όχι» και το 0-0 διατηρήθηκε ως το σφύριγμα της λήξης.

Τόσο ο Μανώλης όσο και ο Δημήτρης Σιώπης ξεκίνησαν ως βασικοί για Πανιώνιο και Φωστήρα αντίστοιχα και αγωνίστηκαν σε όλη την διάρκεια του ματς, αφού δεν αντικαταστάθηκαν. Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης υπήρχε απογοήτευση στους φιλάθλους για το αποτέλεσμα, ενώ υπήρχαν και πανό για τον υποβιβασμό της ομάδας μπάσκετ. Υπενθυμίζεται ότι ο Πανιώνιος μόλις την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, όπου και ηττήθηκε με 1-0 ενώ το προσεχές Σάββατο φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη την Ξάνθη.