Το ρεκόρ του Κλέιτον: Σε κάθε ντεμπούτο πετυχαίνει και… γκολ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μπορεί ο Σάκης Τσιώλης να ήταν εκείνος που είχε δηλώσει πως ο Κλέιτον, παρότι δεν είναι ακόμα στο 100% έτοιμος, μπορεί να βοηθήσει την Ξάνθη αν χρειαστεί σε κάποιο ματς, ο Νίκος Νεντίδης που τον διαδέχθηκε ως υπηρεσιακός προπονητής ήταν εκείνος που τον χρησιμοποίησε τελικά. Και με την απόφασή του αυτή, έδωσε την ευκαιρία στον 31χρονο άσο να σκοράρει το δεύτερο γκολ της ομάδας της Θράκης, συνεχίζοντας ένα ξεχωριστό ρεκόρ.

 

Αυτή, βλέπετε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σίλβα Κλέιτον σκοράρει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Όπως θυμήθηκε σήμερα το Sport24, θυτή η κολόνια κρατάει χρόνια (11 τον αριθμό). Ο Βραζιλιάνος μετράει στην Ελλάδα 244 συμμετοχές, 62 γκολ και 39 ασίστ, αριθμούς καθόλου άσχημους αν σκεφτούμε πως έφυγε για ένα διάστημα εκτός της πατρίδας μας. Συνολικά έχει φορέσει τις φανέλες τεσσάρων ελληνικών ομάδων και με τις τρεις από αυτές, σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ενώ στην τέταρτη έβγαλε την ασιστ στο μοναδικό γκολ της ομάδας του!

Συγκεκριμένα, ως παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς τον Αύγουστο του 2003, του Παναθηναϊκού τον Σεπτέμβριο του 2008 και φέτος με την Ξάνθη, κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο του σε αυτές τις ομάδες, ενώ το 2006 που φόρεσε την φανέλα της Λάρισας, έβγαλε την ασίστ στο μοναδικό γκολ της θεσσαλικής ομάδας. ΑΑναλυτικά οι πρεμιέρες του Σίλβα Κλέιτον σε κάθε ομάδα του, στην Ελλάδα:

Απόλλων Καλαμαριάς:  24/08/03 Απόλλων Καλαμαριάς – Εθνικός Αστέρας 1-0 (γκολ)

ΑΕΛ: 20/08/06 Λάρισα – Αρης 1-1 (ασίστ)

Παναθηναϊκός:  20/09/08 Αρης – Παναθηναϊκός 1-2 (γκολ)

Skoda Ξάνθη: 20/09/14 Σκόντα Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0 (γκολ)