Δεν επηρεάζεται ο όμιλος Ασπίδας και ΓΑΣ Κομοτηνή μετά την άνοδο της Καβάλας

Ανταπόκριση από τη Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Η μη έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Πανιώνιο, φέρνει εκτός απροόπτου ξανά τη Καβάλα (αν και αυτή έχει οικονομικές εκρεμότητες) στην Α1 παίρνοντας τη θέση του. Αυτή  θα είναι η δεύτερη φορά που θα ανέβει στην Α1 χωρίς να έχει κερδίσει την άνοδο της στο παρκέ. Δεν επηρεάζεται λογικά ο Βόρειος όμιλος της Β’ Εθνικής, όπου συμμετέχουν η Ασπίδα Ξάνθης και ο ΓΑΣ Κομοτηνη, αλλά μάλλον ο Νότιος με την άνοδο του Ιωνικού Νίκαιας στην Α2. Η κλήρωση της Α1 γίνεται με 13 ομάδες!

Τη διαδικασία της κλήρωσης ήρθε να επισκιάσει η μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στον Πανιώνιο (σε αντίθεση με ΑΕΚ και Κόροιβο Αμαλιάδας, που παίζει με το ΑΦΜ της Ξάνθης) απ’ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητικού, εξέλιξη η οποία έστειλε την ομάδα της Νέας Σμύρνης εκτός κατηγορίας. Τη θέση του στην Α1 αναμένεται να πάρει η Καβάλα (3η θέση Α2 2013-14), αλλά καθότι δεν είναι επίσημο ακόμα η κλήρωση θα διεξαχθεί μ’ ένα μπαλάκι με τη σημείωση «Ομάδα Α».

Η Καβάλα πήρε τη πρώτης άνοδο στα χαρτιά τη σεζόν 2008-09 όταν είχε πάρει τη θέση του Πανοράματος… απορροφώντας ουσιαστικά την ομάδα της Θεσσαλονικής, με αποτέλεσμα να ανέβει από τη Γ’ Εθνική στην Α1!!! Αδικημένη της τότε υπόθεσης ήταν η Δάφνη, που είχε βγει τρίτη στο πρωτάθλημα της Α2 αλλά είδε την Καβάλα να την… προσπερνά στη στροφή. Φέτος αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα πάρει τη θέση του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος, θα πάει στη Β’ Εθνική κατηγορία (33 συνεχόμενα χρόνια στην Α Κατηγορία), επιλέγοντας την εκκαθάριση, αφού δεν υπάρχει πλέον θέμα επιστροφής Λιανού όσο κι αν προσπάθησε να πείσει για το αντίθετο με την λίγο καθυστερημένη παρουσία του σήμερα στην ΕΕΑ. Άρα συμπερασματικά ανεβαίνει ο Ιωνικός Νίκαιας στην Α2 από την Β’ Εθνική και η Καβάλα στην Α1.

Η Επιτροπή συνεδρίασε την Δευτέρα (22/9) και η απόφασή της ανακοίνωθηκε κανονικά και με το… νόμο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται απλά ότι δε χορηγήθηκε πιστοποιητικό για το πρωτάθλημα της Α1 της νέας σεζόν. Αντιθέτως, χορηγήθηκε πιστοποιητικό στην  ΑΕΚ, όπως ήδη ήταν γνωστό, αλλά και στον Κόροιβο Αμαλιάδας, την ομάδα που ουσιαστικά εξαγόρασε το ΑΦΜ του ΑΣ Ξάνθη, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99.

(α) H Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:
– ΚΑΕ ΑΕΚ
– ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ

(β) Η Επιτροπή δεν χορήγησε πιστοποιητικό στην ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ