Οι πέντε νέοι αντιπρυτάνεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης! Ένας προέρχεται από το ΤΕΦΑΑ…

Γιάννης Μουρμούρης και Νίκος Αγγελούσης από την Κομοτηνή, Χαριτωμένη Πιπερίδου από την Αλεξανδρούπολη, Παντελής Μπότσαρης από την Ξάνθη και Φώτης Μάρης από την Ορεστιάδα, τα ονόματα. Ο Παντελής Μπότσαρης και ο Γιάννης Μουρμούρης ήταν αντιπρυτάνεις και επί πρυτανείας Κώστα Ρέμελη. 

 Πέντε, αντί για τέσσερις της προηγούμενης διοίκησης, είναι οι νέοι αντιπρυτάνεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ορίστηκαν από τον πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη και πολύ σύντομα θα αναλάβουν καθήκοντα. «Οι αντιπρυτάνεις ορίστηκαν από εμένα και την Τρίτη το πρωί θα περάσει η τυπική έγκριση από το Συμβούλιο Διοίκησης και θα αναλάβουν», δήλωσε σχετικά μιλώντας χθες στον «Χ» ο Αθανάσιος Καραμπίνης.

Τη θέση του αντιπρύτανη διατηρούν από την προηγούμενη διοίκηση οι Παντελής Μπότσαρης και Γιάννης Μουρμούρης. Αντιπρύτανης του οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης ήταν ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Σπουδών Γιάννης Μουργούρης. Αντιπρύτανης Επενδύσεων και Προγραμματισμού ήταν και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Μηχανικών και Παραγωγής Διοίκησης ο Παντελής Μπότσαρης. Αυτές τις θέσεις είχαν επί διοίκησης Κώστα Ρέμελη, ενώ και ο νέο πρύτανης του ΔΠΘ θα τους αναθέσει καθήκοντα. «Οι αντιπρυτάνεις είναι οι εξής 5: δύο από την Κομοτηνή, ο Νίκος Αγγελούσης από το ΤΕΦΑΑ και ο Γιάννης Μουρμούρης από το Οικονομικών, από την Ιατρική είναι η Χαριτωμένη Πιπερίδου, από το Πολυτεχνείο ο Π. Μπότσαρης και για πρώτη φορά διόρισα και έναν αντιπρύτανης από την Ορεστιάδα τον Φώτη Μάρη», ανέφερε ο κ. Καραμπίνης.

Αναλυτικά οι νέοι αντιπρυτάνεις είναι οι εξής:

Νίκος Αγγελούσης, ΤΕΦΑΑ Κομοτηνή Είναι αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ. Το 1989 απέκτησε πτυχίο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με κύρια ειδικότητα Κολύμβηση και δευτερεύουσα ειδικότητα Καλαθοσφαίριση. Το 1996 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα.

Χαριτωμένη Πιπερίδου, Ιατρική Αλεξανδρούπολη Είναι καθηγήτρια νευρολογίας από το 2008 έως και σήμερα. Είναι μέλος της Νευρολογικής εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρίας κατά της επιληψίας, της Ευρωπαϊκής Νευρολογικής Εταιρίας, της Εταιρίας Κεφαλαλγίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην επιτροπή της Νευροεπιδημιολογίας της Ευρωπαϊκής Νευρολογικής Εταιρίας. Η κ. Πιπερίδου ολοκλήρωσε το 1975 τις προπτυχιακές σπουδές της στο ΑΠΘ. Πήρε τον τίτλο ειδικότητας της νευρολογίας-ψυχιατρικής(1980) και απέκτησε διδακτορικό τίτλο ιατρικής του ΑΠΘ.

Παντελής Μπότσαρης, Πολυτεχνείο Ξάνθη Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Επί διοίκησης Κώστα Ρέμελη διετέλεσε αναπληρωτής Πρύτανης Επενδύσεων και Προγραμματισμού Υποδομών. Ο κ. Μπότσαρης έχει κάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων. Έχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Γιάννης Μουρμούρης, Οικονομικών Κομοτηνή Ο Ιωάννης Μουρμούρης είναι καθηγητής οικονομικής και μάνατζμεντ των μεταφορών, Πρόεδρος στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διεθνών Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σχέσεων». Είναι Διδάκτωρ στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Docteur d’ Etat es Sciences de Gestion) του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine. Αναγορεύτηκε επίσης Διδάκτωρ Μηχανικός στην Επιχειρησιακή Έρευνα µε εφαρμογή στις Μεταφορές.

Φώτης Μάρης, Δασολογία Ορεστιάδα Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.xronos.gr