ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι της πρεμιέρας Ίασμος – Κόσμιο

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Θράκης Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, κερδίζοντας στο ντέρμπι της πρεμιέρας το Κόσμιο που πέρυσι εκπροσωπούσε το νομό Ροδόπης στην Γ’ Εθνική με 3-1.

Ωστόσο το μέλλον του Ιάσμου στο πρωτάθλημα είναι αβέβαιο, όπως αποκάλυψε από το βράδυ του Σαββάτου το ThrakiSportS, μετά την απόφαση του βασικού χρηματοδότη της Μεχμέτ Μεχμέτ να αποσυρθεί σταδιακά από την ομάδα, μη αντέχοντας άλλο το οικονομικό κόστος. Ως γνωστόν οι παίκτες κατ’ εξαίρεσιν αγωνίστηκαν στο πρώτο αυτό ματς αλλά δεν έχουν αποφασίσει τι θα πράξουν στη συνέχεια, εφόσον δεν βρεθεί άλλος χρηματοδότης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σε ένα παιχνίδι όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, Μέγας και Κόσμιο παρουσίασαν φτωχό θέαμα καθώς (όπως αναφέρει στο εκτενές ρεπορτάζ του το RodopiSports, από όπου και η φωτο) πέρα από τα τέσσερα τέρματα δεν υπήρξαν ιδιαίτερες φάσεις.

Το σκορ άνοιξε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Χασάν Χισίμ, ο οποίος δέχτηκε την μπαλιά από τον Σουκρί Σουκρίογλου και άνοιξε το σκορ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς – και ενώ στο αμέσως προηγούμενο λεπτό ο Αθανασίου είχε χάσει δυο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει για τους φιλοξενούμενους.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47′, ένα σουτ του Ερντεμίρ κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Χασιώτη, ο οποίος επιχείρησε νέο σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 63′ έγινε μία φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε ανατροπή του Γιαπρακτσή.

Πέντε λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0. Ο Σουκρίογλου  εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Χασάν Χισήμ ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Χατζητουλούσης υποδεχόμενος την μπάλα μετά την κεφαλιά-πάσα του Ερντεμίρ, πέρασε δύο παίκτες έγραψε το 3-0.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αλλά το μόνο που κατάφεραν προς το τέλος ήταν να μειώσουν σε 3-1 μετά την λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα του Ιάσμου σε φάουλ του Γιαπρακτσή. Διαιτητής ήταν ο Χαμαλίδης με βοηθούς τους Μωραΐτη και Παπαγεωργίου.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ: Παπαδόπουλος, Αχμέτ Φουρκάν (Σουκρή Ντοούς), Φακίτσας, Μουμίν Μπιρόλ, Μαδούρας, Χατζητουλούσης, Χασιώτης, Χασάν Χισήμ, Κιοσσές (Μουμίν Μερτ), Σουκρίογλου, Ερντεμίρ Εμίνογλου.
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ: Ξύτσας, Βοργιατζίδης, Δεβετζόπουλος (Ταμάμης), Ψάλτης, Αρβανιτίδης (Καραμπουλάκης), Γιαπρακτσής, Μουρελάτος, Μυλίρτογλου, Αθανασίου, Ταβασίδης, Μόσχος.