Θρίαμβος με τεσσάρα στο πρώτο εντός έδρας ματς του Εθνικού στη Γ’ Εθνική!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με τέσσερα γκολ και όμορφο ποδόσφαιρο συνδυάστηκε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στην επιστροφή του στη Γ’ Εθνική, μετά από 24 χρόνια.

Η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη συνέτριψε με 4-0 τον Άρη Ακροποτάμου φτάνοντας στους τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, στους 1.000 περίπου φιλάθλους, που έδωσαν το παρών στο Φώτης Κοσμάς και δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο προπονητής του Εθνικού ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Φυσέκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Θάνο και Κατρανίτσα στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Παρασκευά και Λειβαδιώτη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Τορομανίδης και Ελληνίδης αποτέλεσαν τη δυάδα των χαφ, οι Καμπιώτης και Γκαϊδατζής έπαιξαν στα ‘’φτερά’’ της επίθεσης, ενώ ο Φλώρος αγωνίστηκε σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον Αγγελακάκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να έχει ελαφρά υπεροχή και να μετουσιώνει σε γκολ μία από τις ευκαιρίες, που της παρουσιάστηκαν. Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, στο 12’ ο Κωνσταντάκος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Φλώρου. Τρία λεπτά αργότερα στη μοναδική αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, ο Φυσέκης μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Καραγιαννίδη. Στο 20’ το σουτ του Αγγελακάκη πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά επτά λεπτά μετά ο επιθετικός του Εθνικού αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός, αφού με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Κατρανίτσα άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των γηπεδούχων στο φετινό πρωτάθλημα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ήταν η σειρά του Τορομανίδη να απειλήσει με σουτ την εστία του Ακροποτάμου, χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο προπονητής των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Τερζίδη και Σκονίδη να παίρνουν τη θέση των Σολακίδη και Πτηνόπουλου, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Εθνικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του Ακροποτάμου δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση, χάρη στην ποιότητα της μεσοεπιθετικής του γραμμής. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Φλώρος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 στέλνοντας τη μπάλα άουτ, μετά από πάσα του Αγγελακάκη. Δέκα λεπτά μετά ο Γκαϊδατζής με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντάκου και στην επόμενη φάση ο γκολκίπερ του Άρη μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Αγγελακάκη. Στο 66ο λεπτό η όμορφη ομαδική προσπάθεια του Εθνικού είχε τελικό αποδέκτη τον Φλώρο, που για ακόμη μια φορά δε μπόρεσε να κερδίσει τον Κωνσταντάκο, ενώ και στο 68’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Καμπιώτη δε μπόρεσε να βρει δίχτυα. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών του Εθνικού ολοκλήρωθηκε στο 70’ με το τετ-α-τετ του Αγγελακάκη, ο οποίος με δυνατό σουτ μετά από βολέ του Φυσέκη έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν ακόμη περισσότερο με την είσοδο του Ρετσινά στο 71’, ο οποίος λίγο έλειψε να ‘’παγώσει’’ το ‘’Φώτης Κοσμάς’’ σε δύο περιπτώσεις στο 77ο και στο 82ο λεπτό, με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα.

Ο Εθνικός, όμως, διατήρησε τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή του, φτάνοντας στη συνέχεια στην ευρεία νίκη, με τους Θεοδωράκη και Μαμούτ να προσφέρουν φρεσκάδα και ποιότητα με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο πρώτος στο 84ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Καμπιώτης σε μαρκάρισμα του Σεφερίδη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ με τον Δούμπλατζη να στέλνει με προβολή τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 93’ ο Μαμούτ συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με τον Εθνικό γράφοντας το 3-0 και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Αγγελακάκης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας της Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την ερχόμενη Κυριακή (28/9) στο ίδιο γήπεδο, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουναλάκης (Ξάνθης) με βοηθούς τους Καμπούρη (Σερρών) και Δημητριάδη (Θράκης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης (91’ Αμπραχαμιάν), Ελληνίδης, Γκαϊδατζής (67’ Μαμούτ), Φλώρος (81’ Θεοδωράκης), Αγγελακάκης

ΆΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ: Κωνσταντάκος, Καμπερίδης, Προβατίδης, Τσέπα, Σεφερίδης, Σολακίδης (46’ Τερζίδης), Πτηνόπουλος (46’ Σκονίδης), Καραγιαννίδης, Δούμπλατζης, Παπαδόπουλος (70’ Ρετσινάς), Αποστολίδης)

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ