Πλάτη βάζει ο Ντίνας για να καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο κομοτηναίος παίκτης του Παναθηναϊκού Θανάσης Ντίνας σκόρασε με κεφαλιά στο ματς με την Ντιναμό, αλλά το γκολ που πέτυχε δεν στάθηκε ικανό να βοηθήσει την ομάδα του τριφυλλιού έστω να πάρει ένα βαθμό. Πλέον η ομάδα του και ο ίδιος στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο βραδινό παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο άσος του Παναθηναϊκού στην κάμερα της Nova:

Για το παιχνίδι με τη Ντινάμο Μόσχας και την ήττα από τους Ρώσους: «Μιλήσαμε την Παρασκευή και είπαμε ότι πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι με τη Ντινάμο Μόσχας. Κάναμε μια προσπάθεια, δεν τα καταφέραμε, όμως ακολουθούν συνεχόμενοι αγώνες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα παιχνίδια».

Αν τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ και η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μέχρι το τελευταίο λεπτό, επηρεάζουν τους Πράσινους ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά: «Νομίζω ότι επηρεάζει σίγουρα, γιατί προσπαθείς μέχρι το τέλος, όμως δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Ψυχολογικά νομίζω ότι μπορεί να επηρεάσει περισσότερο. Όμως έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πιστεύω ότι αν κερδίσουμε τον αγώνα της Κυριακής, όλα θα έρθουν διαφορετικά».

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά: «Πρέπει να μπούμε από την αρχή δυνατά και να μην περιμένουμε να ”στραβώσει” το ματς για να κάνουμε την επανεκκίνηση. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι δυνατά από την αρχή».

Για την ομάδα του Πλατανιά: «Είναι μια καλή ομάδα, την είδαμε και την περασμένη Δευτέρα στο ματς με τον Εργοτέλη. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, ξέρουν πως να μας αντιμετωπίσουν κι εμείς τους ξέρουμε, θα μιλήσουμε γι’ αυτόν τον αγώνα και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει εφέτος τα λάθη του στην άμυνα και την αστοχία του στην τελική προσπάθεια: «Είναι λίγο περίεργο αυτό, αλλά είναι και θέμα τύχης σε κάποιες στιγμές. Αν ”στραβώσει” κάτι και η πρώτη φάση που δεχθείς καταλήξει σε γκολ, ενώ εσύ δεν μπορείς να σκοράρεις με μερικές ευκαιρίες, αυτό αντιστρέφει λίγο το κλίμα. Πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα στη συνέχεια».

Για τη θετική του παρουσία στην κορυφή της επίθεσης και αν προτιμά αυτή τη θέση: «Από τη στιγμή που δεν έχουμε μαζί μας τον Μπεργκ για δύο μήνες, πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη στην ομάδα, να μην λέμε ότι προτιμώ αυτή τη θέση ή την άλλη και μέχρι να γυρίσει ο Μάρκους δυνατός, να προσπαθήσουμε να τον καλύψουμε και με το παραπάνω».

Αν παίρνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια από την καλή του εμφάνιση απέναντι στη Ντινάμο Μόσχας: «Για να πω την αλήθεια, θα προτιμούσα να είχαμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό βέβαια και με την εμφάνιση μου. Μου δίνει κουράγιο για τη συνέχεια, όμως δεν λέει τίποτα ένα ματς. Πρέπει και εγώ και η ομάδα να προσπαθούμε περισσότερο».