Δηλώσεις Μπαξεβανίδη και Κλέιτον μετά την πρώτη νίκη της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Οι παίκτες της Ξάνθης, Δήμος  Μπαξεβανίδης και Σίλβα Κλέιτον τόνισαν ότι η ομάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη, σε δηλώσεις τους στην κάμερα της Nova μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και τη νίκη με 2-0 της θρακιώτικης ομάδας. Αναλυτικά όσα είπαν:

 

Μπαξεβανίδης: «Τη χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Δείξαμε ότι τη θέλαμε περισσότερο, ήμασταν πιο αποφασιστικοί στις μονομαχίες και έτσι πήραμε τους τρεις πρώτους βαθμούς. Ήρθε σε καλό σημείο, έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, έχουμε και το κύπελλο, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Τη χρειαζόμασταν για εμάς τη νίκη, πήραμε τους τρεις βαθμούς και ο Λεβαδειακός θεωρητικά έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Οι τακτικές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, βγάλαμε πάθος και δύναμη και αυτό έφερε τους τρεις βαθμούς».

Κλέιτον: «Ερχόμασταν από άσχημα αποτελέσματα. Μπήκαμε αποφασισμένοι, η ομάδα έδωσε τα πάντα και πιστεύω ήταν μια πολύ καθαρή και δίκαιη νίκη. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω αλλά μετά από μεγάλη προσπάθεια από όλους. Όλοι ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα και η ομάδα χρειαζόταν αυτοπεποίθηση. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα παιδιά. Ήμουν αρκετό καιρό έξω και ήμουν εκτός ρυθμού και τα παιδιά με έχουν βοηθήσει πολύ και με εμπιστεύονται. Έχω να δώσω πολλά ακόμα και να βοηθήσω την ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που έχει περάσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, πέρασα δύο χρόνια εκτός αλλά είμαι χαρούμενος για τον κόσμο, που σε επευφημεί και ελπίζω να βάλω και άλλα γκολ για να δώσω χαρά στον κόσμο της Ξάνθης. Μπήκαμε σήμερα αποφασισμένοι και ήθελαν να πάρουν το ματς. Αυτό πρέπει να το έχει μία ομάδα όταν χρειάζεται τη νίκη. Ελπίζω στη συνέχεια να βελτιώσουμε και το passing game και τη συνολική εικόνα της ομάδας. όταν έχεις μία αλλαγή προπονητή, ο παίκτης έχει περισσότερες ευθύνες. Σίγουρα και το τιμ βοηθάει και μας δίνει την αίσθηση του ότι πρέπει να φύγουμε απ’ τη δύσκολη θέση. Δεν πρέπει να σταματήσουμε».