Επιτέλους νίκη για τη Skoda Ξάνθη

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με σκόρερ τους Καπετάνο και Κλέιτον, στο ντεμπούτο του, η Ξάνθη πήρε το πρώτο της τρίποντο και κοιτάει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Κορυφαίος του αγώνα ο Σίλβα Κλέιτον που στα μόλις 40′ λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε τη μεγάλη του κλάση.

Μπορεί και οι δυο αντίπαλοι στο ματς των Πηγαδίων να… κυνηγούσαν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν, αλλά η Ξάνθη εκμεταλλευόμενη την έδρτ μπήκε πιο δυνατά στο ματς αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, Το ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο καθώς μέχρι και το 25’ περίπου ο ρυθμός δεν ευνοούσε την δημιουργία φάσεων, με τον Λεβαδειακό να δυσκολεύεται στον δημιουργικό τομέα. Τελικά, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έφερε και το γκολ για την Ξάνθη, όταν στο 37’ ο Μπαξεβανίδης έκανε την μπαλιά στον Καπετάνο που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το πλασέ και νικώντας τον Στρατηλάτη έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Χωρίς να διαφέρει αρκετά από την εικόνα του πρώτου μέρους, η επανάληψη δεν είχε κάτι συγκλονιστικό να προσφέρει. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως ο Κλέιτον έκανε την επανεμφάνισή του στα ελληνικά γήπεδα και το ντεμπούτο του με την Ξάνθη καθώς πέρασε στο ματς στο 50’ στη θέση του Ολιβέιρα. Η παρουσία του Βραζιλιάνου έδωσε νέα «πνοή» στην επιθετική γραμμη της Ξάνιης, ενώ οι του Λεβαδειακού ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι. Μάλιστα, το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν στο 78’ ο Ζίτο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Λεβαδειακό με δέκα παίκτες. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια «ανάσα» από το γκολ όταν ο Σολτάνι πλάσαρε πάνω από τον Στρατηλάτη με την μπάλα να περνάει άουτ. Οι παίκτες του Παντελίδη «απάντησαν» στο 86’ όταν ο Μπορνταγκαράι έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά βλέποντας την μπάλα να περνάει άουτ, επιβεβαίωσαν τη νίκη όταν στο 90’ ο Σολτάνι βρήκε τον Κλέιτον που έκανε το πλασέ από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Ξάνθη (Νίκος Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ρούντι (63′ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50′ Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80′ Ράνος), Καρυπίδης

Λεβαδειακού (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82′ Πρόγιτς), Πίντερ (46′ Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60′ Μπορνταγκαράι)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ