Τέλος η Ολίν από την Ανδριανούπολη

Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

– Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες μέρες η ομάδα της Ολίν από την Ανδριανούπολη, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της στο Εσκισεχίρ, με την ομάδα που θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία να έχει πλέον την ονομασία Εσκίσεχιρ μπάσκετ.

Όπως είχε γράψει το ThrakiSportS η μεταφορά αυτή έγινε καθαρά για οικονομικούς και εμπορικούς λόγους, καθώς η Ολίν αποφάσισε να άρει την χορηγία που έδινε στην Εντιρνέ Μπάσκετ. Έτσι έγινε η μεταφορά σε μία πόλη που βρίσκεται προς το κέντρο της Τουρκίας, σε απόσταση 233 χιλιομέτρων από την Άγκυρα και 330 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι της ομάδας άλλαξαν και τα χρώματα, με το κόκκινο και το μαύρο να αντικαθιστά το πράσινο και το άσπρο που υπήρχε στη φανέλα όσο η ομάδα αγωνιζόταν στην Ανδριανούπολη. Έτσι οι φίλοι του μπάσκετ της Θράκης και ειδικά του Έβρου χάνουν οριστικά την ευκαιρία να παρακολουθούν από κοντά παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος και μαζί παίκτες και προπονητές που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στα αγωνιστικά, εύκολη νίκη της Ολίν ή Εσκισεχίρ μπάσκετ επί της Μπουγιούκσεχιρ με 88-67 σε παιχνίδι προετοιμασίας  με τον Γιάννη Αθηναίου να έχει θετική παρουσία στο παιχνίδι της τουρκικής ομάδας με 8 πόντους.