Όρθιος στην Μπεσίκτας ο Αστέρας! Αλλαγές Μουνάφο και ο (σκόρερ) Πάρα

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Θοδωρής Τσούτσος

–  Όρθιος έμεινε μέσα στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ο Αστέρας Τρίπολης, αφού με γκολάρα του Φακούντο Πάρα δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου κατάφερε να ισοφαρίσει και να φύγει αήττητος από την Τουρκία.

Πήρε έτσι πολύτιμη ισοπαλία εκτός έδρας και μπορεί να ονειρεύεται. Χρυσός σκόρερ ο Αργεντίνος Πάρα με εξαιρετικό σουτ στο 88, ο οποίος είχε μπει στο 69ο λεπτό στην θέση του Μπαντιμπανγκά και αποτέλεσε μία από τις εμπνεύσεις του Στάικου Βεργέτη, ο οποίος λίγο αργότερα έριξε στον αγώνα και τον πρώην άσο του Πανθρακικού Μουνάφο στην θέση του (εικονιζόμενου στην φωτογραφία) Παντελιάδη.

Οι Τούρκοι ήταν συνολικά καλύτεροι και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 33ο λεπτό, όταν ο Γιοκχάν πήρε τα βήματα, βρήκε το χώρο και με δυνατό σούτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσίτσκι ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Νωρίτερα, στο 8′, είχαν πλησιάσει  στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζιακούπ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η άμυνα έδιωξε σε κόρνερ.Ωστόσο και ο Αστέρας είχε την ευκαιρία του να προηγηθεί στο 26′ με τον Ζησόπουλο μετά από ατομική ενέργεια, αλλά στο σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζενίν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπεσίκτας ανέβασε την πίεσή της και πλέον το στοίχημα για τον Αστέρα ήταν να αντέξει σε αυτή και να βρει τρόπο να βγει στην κόντρα ώστε να χτυπήσει εκεί. Οι Τούρκοι όντως έφταναν συνεχώς κοντά στην περιοχή του Αστέρα, ωστόσο η ελληνική ομάδα αμυνόταν σωστά και στο τελευταίο τέταρτο πλέον προσπάθησε να βγει μπροστά.

Και να που τα κατάφερε με την γκολάρα του Πάρα, αποσπώντας μια σπουδαία ισοπαλία μέσα στην Πόλη (όπου τον ακολούθησαν 40 φίλοι του από την Τρίπολη).. Περίπου 3.000 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο, με την βροχή ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να είναι καταρρακτώδης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισόπαλο ολοκληρώθηκε και το άλλο παιχνίδι του ομίλου με τις Παρτίζαν και Τότεναμ να μένουν στο 0-0. Έτσι και οι τέσσερις ομάδες φιγουράρουν με έναν βαθμό και η δεύτερη αγωνιστική αποκτά ξεχωριστή σημασία.