Νικήτρια με… 5-0 (!!!) στο πρώτο της (διεθνές) φιλικό η Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Στο πρώτο της φιλικό για τη νέα χρονιά η Ορεστιάδα του Κώστα Δεληκώστα νίκησε άνετα την Βικτώρια Φιλιππουπόλεως με… 5-0. Πως έγινε αυτό; Πολύ απλά, παίχτηκαν και δυο σετ παραπάνω από το κανονικό, δίνοντας τη δυνατότητα στον τεχνικό της Ορεστιάδας να δει τους νεους του παίχτες κάνοντας μια πολύ καλή προπόνηση. 

Τα σετ της αναμέτρησης, με τα οποία Ορεστιάδα «καθάρισε» με 5-0 (!) την βουλγαρική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας: 25-17, 25-15, 25-20 , 25-18 , 15-11.

Ετσι ο ΑΟΟ ξεκίνησε με το δεξί τα φιλικά ενόψει της επιστροφής στη Volleyleague, αλλά και το League Cup, που προηγείται χρονικά. Η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη, καθώς η βουλγαρική ομάδα είχε πολλούς εφήβους στην σύνθεσή της, με τον Δεληκώστα να κάνει πολλές αλλαγές και δοκιμές.

Στον ΑΟΟ βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης κι άλλων αντιπάλων για φιλικά προετοιμασίας, κυρίως με ομάδες από τις γειτονικές Βουλγαρία και Τουρκία, καθώς όπως γίνεται αντιληπτό, η ακριτική τοποθεσία δυσχεραίνει εξαιρετικά ενδεχόμενο «εγχώριων» φιλικών, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να κλειστούν, αν δεν έχει γίνει ήδη, φιλικά με την λουκόιλ Μπουργκάς μετά τις αναμετρήσεις που θα δώσει η τελευταία στο τουρνουά της Αλεξανδρούπολης.