Θρίαμβος στη Λισαβώνα του Λοντίγκιν επί της Μπενφίκα του Σάμαρη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Μεγάλη νίκη μέσα στο Ντα Λουζ της Λισαβώνας  πέτυχε η Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν επί της Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη. Αύριο αγωνίζεται η Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Ζενίτ του βασικού για άλλη μια φορά Λοντίγκιν, στημένη αριστοτεχνικά από τον Βίλας Μπόας πέτυχε μεγάλη και δίκαιη εκτός έδρας νίκη επί της Μπενφικα του Ανδρέα Σάμαρη που αγωνίστηκε βασικός επί 74′ λεπτά. Σκόρερ για τους Ρώσους οι Χούλκ και Βίντσελ στο πρώτο ημίχρονο.

Σε υπόθεση λίγων λεπτών εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο «Ντα Λουζ». Οι Ρώσοι μπήκαν πολύ δυναμικά και χρειάστηκαν μόλις πέντε για να ανοίξουν το σκορ σε μια αντεπίθεση ταχύτατη που κατέληξε με τον Σατόφ να βγάζει κάθετη στον Χουλκ κι αυτός με εξαιρετικό τελείωμα να ανοίγει το σκορ.

Οι όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή της κατάστασης «πέθαναν» στο 18’ όταν σε μια φάση καρμπόν με εκείνη του γκολ, ο Αρτούρ κατεδάφισε τον Ντάνι και είδε την κόκκινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Βίτσελ με κεφαλιά σκόραρε ξανά μιας και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Λόπες ναι μεν απέκρουσε, αλλά μόνο αφού η μπάλα εμφανώς είχε περάσει τη γραμμή. Το παιχνίδι το έλεγχαν σε ολόκληρη τη διάρκειά του η Ρώσοι έχοντας 60-40 την κατοχή της μπάλας από τουθς γηπεδούχους που εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου.

Ο Σάμαρης που αρχικά  δεν είχε δηλωθεί στην αποστολή, αγωνίστηκε ως βασικός για 74 λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Αλμέιδα.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουϊζάο, Μάξι Περέιρα, Ελισέου, Ζαρντέλ, Σάμαρης (74΄Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Σάλβιο, Πέρες, Λίμα (74’ Ντερλέι), Ταλίσκα (20’ Λόπες).

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Λόμπαρτς, Σμολνίκοφ (46’ Ανιουκόφ), Γκαράι, Σατοφ, Χάβι Γκαρσία, Βίτσελ, Ντάνι, Χουλκ (85’ Αρσάβιν), Ροντόν (76’ Μογκιλεβετς)

 Αύριο αγωνίζεται η Ρόμα των Ελλήνων διεθνών Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας με την “ρωσική αρκούδα” τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα παιχνίδι που οι Ιταλοί θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη, στοχεύοντας φέτος να φτάσουν πολύ ψηλά στη διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στο Champions League:

Τρίτη 16/9/2014

Γαλατασαράι – Άντερλεχτ  1 – 1  (90+1’ Γιλμάζ – 52’ Πραέ)       
Γιουβέντους – Μάλμε  2 – 0     (59′ και 90′ Τέβες)   
Λίβερπουλ – Λουντόγκορετς   2 – 1  (82′ Μπαλοτέλι, 93′ πέν. Τζέραρντ / 91′ Ντάνι Αμπάλο)          
Μονακό – Μπάγερ Λεβερκούζεν  1 – 0 (61′ Ζοάο Μοουτίνιο)         
Μπενφίκα – Ζενίτ   0 – 2  (5′ Χουλκ, 22′ Βιτσέλ)
Μπορούσια Ντόρτμουντ -Άρσεναλ     2 – 0  (45’ Ιμπόμπιλε, 48’ Ομπαμεγιάνκ)        
Ολυμπιακός – Ατλέτικο Μαδρίτης    3 – 2  (13′ Μαζουακού, 31′ Αφελάι, 73′ Μήτρογλου / 38′ Μάντζουκιτς, 86′ Γκριεζμάν)    
Ρεάλ Μαδρίτης – Βασιλεία 5 – 1 (14′ αυτ. Σούχι, 30′ Μπέιλ, 31′ Κρ. Ρονάλντο, 37′ Χάμες Ροντρίγκες, 79′ Μπενζεμά / 38′ Ντέρλις Γκονσάλες)

Τετάρη 17/9/2014

Αθλ. Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ           
Μάριμπορ – Σπόρτινγκ           
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι           
Μπαρτσελόνα -ΑΠΟΕΛ           
Πόρτο – Μπάτε           
Ρόμα -ΤΣΣΚΑ Μόσχας           
Τσέλσι – Σάλκε           
Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν