Σε αργία τέθηκαν επτά μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Σε αργία από 1η Σεπτεμβρίου δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξανδρούπολης.

Σε περιπέτειες μπαίνει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, αφού τελικώς και σύμφωνα με απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου, η αργία στην οποία έχουν τεθεί δημοτικοί σύμβουλοι λόγω απευθείας αναθέσεων στην ΑΝΕΤΑ ισχύει από 1/9 και για όσους έχουν εκλεγεί και συμμετέχουν και στο νέο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τον ερχόμενο μήνα κι εφόσον η απόφαση είναι αθωωτική.

Πρόκειται για 7 εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, 5 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 της αντιπολίτευσης. Το ζήτημα που προκύπτει αφορά γενικότερα την εύρυθμη λειτουργία του οργάνου, αλλά ειδικότερα και τις διαδικασίες εκλογής προεδρείου που έγιναν την περασμένη Κυριακή– με εκλεγέντα πρόεδρο τον κ. Αγγλιά- όπως και των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής, στις οποίες συμμετέχουν οι εν αργία σύμβουλοι.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στο προεδρείο, αναμένονται εξελίξεις, καθώς είτε θα πρέπει να γίνει εκ νέου ψηφοφορία είτε, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να αναλάβει χρέη προέδρου ο αντιπρόεδρος, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Πηγή: www.e-evros.gr