Πρόκληση το Πανθρακικός-ΑΕΚ ενάμισι χρόνο μετά τα γεγονότα του ΟΑΚΑ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Η κλήρωση έφερε αντίπαλο του Πανθρακικού στην πρεμιέρα της άλλης εβδομάδας για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος την ΑΕΚ, σε έναν αγώνα που ξυπνά μνήμες, αφού ενάμισι χρόνο πριν ήταν μεταξύ των δύο ομάδων η αναμέτρηση που έκρινε ουσιαστικά την παραμονή των Κομοτηναίων στην Super League και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

 

Ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν αγώνα – πρόκληση για όλους. Για τον Πανθρακικό, που συνεχίζει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα αλλά η εικόνα του απέναντι στον Λεβαδειακό την Κυριακή άφησε ικανοποιημένο τον Μάντζιο και τους περισσότερους φίλους της ομάδας. Για την ΑΕΚ, που θέλει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για εκείνη την ήττα που οδήγησε στον υποβιβασμό. Πάνω από όλα όμως για την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το θετικό της κλήρωσης για τον Πανθρακικό είναι ότι οι δύο αγώνες με τις θεωρητικά χαμηλότερου επιπέδου ομάδες, την Νίκη Βόλου (που αντιμετώπισε όμως και πέρυσι με αρνητικό αποτέλεσμα) και την ΑΕΚ, διεξάγονται στην Κομοτηνή. Το καλό για την διοίκηση είναι ότι ειδικά η ΑΕΚ αποτελεί εμπορικότητα αντίπαλο για να γεμίσει το γήπεδο και να κοπούν εισιτήρια, γεγονός που θα φέρει οικονομική ανάσα.

Ωστόσο ακριβώς η αναμενόμενη μαζική παρουσία οπαδών της ΑΕΚ αλλά και η γνωστή προϊστορία με την διακοπή εκείνου του ιστορικού πλέον αγώνα στο ΟΑΚΑ, που οδήγησε την ΑΕΚ στην Β’ και τελικά στην Γ’ Εθνική, προκαλεί πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές και αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, αφού πρώτα βέβαια ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία και ώρα του αγώνα.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2013