Η άγνωστη σχέση με τη Θράκη του MVP του Πλατανιά με τον Εργοτέλη

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

– Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό της Ελλάδας Θανάσης Τζουράκης, ο σκόρερ και MVP του Πλατανιά στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, μίλησε για το πρώτο του γκολ, την πρώτη νίκη της ομάδας του, την καταγωγή του από τη Θράκη και το μεγάλο του όνειρο.

 

Στο ματς με τον Εργοτέλη ο Θανάσης Τσουράκης τα έκανε όλα και αποτέλεσε τον MVP της ομάδας του Πλατανιά στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο πρωταγωνιστής του ματς με ένα γκολ και μια ασίστ μίλησε στην κάμερα της “NOVA” για το ματς με τον Εργοτέλη, την δική του παρουσία, το γκολ αλλά και τις φιλοδοξίες του.

«Ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Ήρθε το πρώτο γκολ και ξεκολλήσαμε, κάτι που δεν είχαμε στα δύο προηγούμενα ματς με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ», είπε στην αρχή και συνέχισε:

«Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχος. Πιστεύω καλύτερα να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Στόχος του Πλατανιά είναι η παραμονή στην πρώτη κατηγορία».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα όνειρά του, για την Εθνική αλλά και για την Κρήτη:

«Είχα όνειρο να παίξω σε επαγγελματική ομάδα, βλέπω σαν ευκαιρία τον Πλατανιά. Θέλω να παίζω σε μια τέτοια ομάδα και σε τέτοια κατηγορία. Έχω όνειρα και θέλω να παίξω στην Εθνική. Όλα είναι ωραία στην Κρήτη και στην Ελλάδα είναι διαφορετικά και μ’ αρέσει πολύ».

Τέλος αναφέρθηκε και στο πως βρέθηκε στην Γερμανία αποκαλύπτοντας τη σχέση του με τη Θράκη:

«Έχω γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στη συνέχεια πήγα στη Γερμανία και μεγάλωσα εκεί. Είναι δύσκολο να προσαρμοστώ, είναι όμως κάτι διαφορετικό να παίζεις στην Ελλάδα και στην πρώτη κατηγορία. Τα ελληνικά που μιλάω πήγαινα σε ελληνικό σχολείο και μάλιστα με την οικογένεια μιλάω ελληνικά και δεν τα ξεχνώ».

Ο 24χρονος (γεννηθείς στις 12/5/1990 και έχει ύψος 1,68 μ.) μεσοεπιθετικός άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Γερμανία, όπου και αγωνιζόταν μέχρι και την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Ντούισμπουργκ, ομάδα Γ΄ κατηγορίας.

Την τελευταία αγωνιστική περίοδο ο Τσουράκης αγωνιζόταν στην Ντούισμπουργκ (Γ΄ εθνική κατηγορία Γερμανίας).
Ειδικότερα, έχει αγωνιστεί κατά σειρά στις παρακάτω ομάδες:
– 2009 – 2011: MSV Duisburg II
– 2011: SC Borea Dresden
– 2011 – 2012: Turu Dusseldorf
– 2012 – 2013: MSV Duisburg II
– 2013 – 2014: MSV Duisburg».