Δισέλιδος Λοντίγκιν στο περιοδικό του UEFA Champions League!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο Γιούρι Λοντίγκιν και μέσω αυτού και η Ξάνθη έχουν την τιμητική τους στο πρώτο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΟΥΕΦΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ, που κυκλοφορεί σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης, μεταξύ άλλων και στο Στάδιο Καραϊσκάκη όπου στην πρεμιέρα έχουμε το παιχνίδι Ολυμπιακός – Ατλέτικο.

 Στο περιοδικό γίνεται ανάλυση όλων των ομίλων της διοργάνωσης. Στο εξώφυλλο κυριαρχεί συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο, υπάρχουν και πολλά άλλα όμως ενδιαφέροντα θέματα. Και ένα από αυτά είναι το δισέλιδο παρακαλώ δημοσίευμα για τον Γιούρι Λοντίγκιν, όπου ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης παραχωρεί συνέντευξη και μιλάει μεταξύ άλλων και για τα χρόνια του στην Ξάνθη.

“Έπαιξα αρκετά καλά με την Ξάνθη και στο τέλος της σεζόν περίμενα για μια μεταγραφή. Δεν περίμενα βέβαια να με αγοράσει η Ζενίτ, αλλά φυσικά, χάρηκα πολύ”, απαντά στην πρώτη ερώτηση για την αντίδρασή του όταν τον αγόρασε η ρωσική ομάδα. Αμέσως μετά αποκαλύπτει: “Φυσικά δεν περίμενα να γίνω τόσο γρήγορα η πρώτη επιλογή κάτω από τα γκολπόστ, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ο πρώτος μου σκοπός ήταν να μάθω τα πάντα, να ακολουθώ της προπονήσεις και το ρωσικό πρωτάθλημα. Έγιναν όλα γρήγορα και χαίρομαι πολύ. Κάθε παίκτης θέλει να βελτιώνεται. Δεν το περίμενα, αλλά είναι ξεχωριστή εμπειρία να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ”. 

Για την ομάδα του αναφέρει ότι η Ζενίτ είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην Ρωσία αλλά και στην Ευρώπη και έχει σχέδιο να επεκταθεί σε περισσότερους οπαδούς. Σε ερώτημα για το πρότυπό του δεν διστάζει να αναφέρει τον Ικερ Κασίγιας της Ρεάλ, ενώ όταν ερωτάται αν εκτιμά ότι θα αλλάξει ο ρόλος του τερματοφύλακα στο μέλλον, απαντά: “Ειλικρινά δεν ξέρω! Ίσως να υπάρχουν γκολκίπερ που θα εκτελούν περισσότερα φάουλ ή και πέναλτι. θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς. Μου αρέσει να εκτελώ φάουλ. Δε νομίζω ότι θα είναι μεγάλη διαφορά. Τώρα οι προπονητές ζητούν από τους τερματοφύλακες να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα και να μην την χάνουν εύκολα. Αυτό δεν υπήρχε στο παρελθόν”.

Η συνέντευξη, που συνοδεύεται από μια ολοσέλιδη φωτογραφία του Λοντίγκιν, ξεκινά με το περιοδικό της ΟΥΕΦΑ να αναφέρει ότι ο Γιούρι γεννήθηκε στην ρωσική πόλη Βλαντιμιρ, μετακόμισε στην Ελλάδα με την Ελληνίδα μητέρα του στα εννιά του χρόνια. “Όπως λέει, του πήρε δύο χρόνια να μάθει την γλώσσα και ήδη σε ηλικία 14 ετών έπαιζε στην ομάδα του χωριού του. Οκτώ χρόνια μετά από αυτό, έγινε πρώτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης, παρουσιάζοντας τέτοια ποιότητα που η Ζενίτ τον ζήτησε και τον απέκτησε τον Ιούντιο του 2013. Αρχικά προοριζόταν για αναπληρωματικός, έγινε όμως γρήγορα βασικός”.