Ο Σάκης Τσιώλης για το τι χρειάζεται ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα η Skoda Ξάνθη στα Γιάννενα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την πεποίθηση του ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Ξάνθης εξέφρασε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Novasports ο προπονητής της Skoda Ξάνθη Σάκης Τσιώλης. Παράλληλα τόνισε ότι για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννενα η Ξάνθη θα πρέπει να παίξει με ηρεμία, ψυχραιμία και συνοχή.

Στην αρχή ο Σάκης Τσιώλης είπε πως “είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί έχουμε να κάνουμε με μία καλή ομάδα που έχει συνοχή και ομοιογένεια. Ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα και αυτό το μεγάλο όπλο που έχει ο ΠΑΣ, ο κόσμος του θα είναι σημαντικός παράγοντας. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να δούμε τον αντίπαλο με αυτά τα πλεονεκτήματα, να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε κάνει”.

Για το ότι γνωρίζει την ομάδα του ΠΑΣ ο προπονητής της Skoda Ξάνθης είπε ότι “νομίζω ότι πέρα από ότι έχω συνεργαστεί και έχω τα καλύτερα να πω για αυτή την ομάδα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ΠΑΣ είναι γνωστός σε όλες τις ομάδες πλέον γιατί τα τελευταία τρία χρόνια έχει τον ίδιο κορμό. Οπότε δεν είναι κάτι το εξειδικευμένο ότι πέρασα από τον ΠΑΣ. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τη δυναμικότητα του ΠΑΣ. Νομίζω ότι το σημαντικότερο κομμάτι σε αυτή την ομάδα είναι η ομοιογένεια, η συνοχή και φυσικά το ότι όσο περνάει ο χρόνος τόσο καλύτερα ανταποκρίνονται στους ρόλους τους. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η Ξάνθη και πως θα ανταποκριθεί σε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε δύο αποτελέσματα τα οποία δεν ήταν αυτά που θέλαμε και θέλουμε να ξεκινήσουμε από κάπου ώστε να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Για το αν έχει βρει ρυθμό η Ξάνθη μετά το τελευταίο φιλικό που έδωσε είπε πως “νομίζω ότι φυσιολογικό όταν έχουν αλλάξει οκτώ από τους βασικούς παίκτες, σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις ώστε η ομάδα από την πρώτη αγωνιστική να έχει τη συνοχή, την πίεση και τους συνδυασμούς. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια ήταν ανταγωνιστική μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και αν δούμε και τις προσπάθειες ειδικά στο τελευταίο ματς, θα δούμε ότι η Ξάνθη δημιούργησε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι. Νομίζω ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Ξάνθης”.

Για το τι πρέπει να κάνει η Ξάνθη κόντρα στον ΠΑΣ για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα δήλωσε ότι “πρώτα από όλα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο με ηρεμία, ψυχραιμία και συνοχή και από εκεί και πέρα όταν θα πάρουμε τη μπάλα να παίξουμε γρήγορα και φυσικά να πετύχουμε τέρματα”.

Για το αν θα είναι καλύτερη επιθετικά η Ξάνθη στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης είπε ότι “εγώ αυτό που πρέπει να πω είναι ότι κάναμε δύο γκολ στη Βέροια, κάναμε δύο, τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και περιμένω να έχουμε ξανά τέτοιες ευκαιρίες. Τώρα αν θα γίνουν γκολ είναι στη στιγμή και στον παίκτη. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες και αυτό είναι καλό για το μέλλον”.

Για την απόκτηση του Κλέιτον ο προποντής της Skoda Ξάνθης είπε πως “σίγουρα είναι ένας παίκτης, ο οποίος είναι βαρόμετρο. Όταν θα έρθει εκεί που πρέπει, νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση γιατί είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα που μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι και να διαμορφώνει αποτελέσματα”.

Τέλος για το αν η Ξάνθη έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές δήλωσε ότι “οσο υπάρχουν περιθώρια στις βολές του προέδρου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here