Όσα πρέπει να ξέρετε για τον διαιτητή της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον ΠΑΣ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ο Μάριος Λαμπρόπουλος της ΕΠΣ Ηλείας ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super league.

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος με καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας οπού μένει μόνιμα, άλλωστε και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κρατάν εκεί, μια και πέρα από λογιστής διατηρεί και καφετέρια στην πόλη του Πύργου. Ασχολήθηκε με την διαιτησία από μικρή ηλικία έχοντας ως μέντορα του τον θείο του Γιάννης Λαμπρόπουλος που ήταν και αυτός διαιτητής και τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα στον χώρο. Τον Φεβρουάριο του 2008 ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του μια και είδε το όνομα του στην λίστα με τους πίνακες αξιολόγησης της Super league, έτσι δεν άργησε να έρθει και το πρώτο παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία, και πιο συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου του 2008 στην νίκη του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη επί του Ατρόμητου με 2-0. Εκεί θα μείνει μέχρι το 2011 οπού θα έρθει ο υποβιβασμός τους στην Β’. όχι όμως για πολύ μια και έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορίας του Ελληνικού ποδόσφαιρου οπού βρίσκεται μέχρι και σήμερα, θεωρούμενος από τις πλέον σταθερές σφυρίχτρες.

Πάμε τώρα να δούμε την παράδοση του διαιτητή από την Ηλεία σε παιχνίδια της Ξάνθης και του ΠΑΣ, μάλιστα να σημειώσουμε πως ο Λαμπρόπουλος έχει σφυρίξει και παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στις 10 Μαρτίου του 2013 με τον ΠΑΣ να κερδίζει με 0-1 μέσα στα Πηγάδια. Συνολικά ο Λαμπρόπουλος έχει σφυρίξει σε 11 παιχνίδια της Ξάνθης ανεξαρτήτου έδρας με τους Θρακιώτες να μετρούν 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, μακριά από την Ξάνθη ο Λαμπρόπουλος έχει σφυρίξει σε 3 παιχνίδια την Ξάνθη με την ομάδα της Skoda να μην έχει κερδίσει ακόμη με 1 ισοπαλία (Ηρακλής – Ξάνθη 1-1) και δύο ήττες από ΑΕΚ(2-1) και από ΠΑΟΚ στην περσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 3-0.

Στα παιχνίδια του ΠΑΣ τώρα ο Λαμπρόπουλος έχει σφυρίξει συνολικά τέσσερις φορές, με τις τρείς να είναι στις «Ζωσιμάδες», οπού η ομάδα της Ηπείρου μετρά 2 ισοπαλίες με Παναθηναϊκό(0-0) και Πανθρακικό πέρσι με 1-1, και μία από τον Παναθηναϊκό με 0-1 στις 18 Απριλίου του 2011. Πέρσι σφύριξε συνολικά 12 παιχνίδια,  με απολογισμό 6 νίκες γηπεδούχων, 5 ισοπαλίες και μόλις μία νίκη φιλοξενούμενου, με τα τέρματα να είναι 13-5, ενώ υπέδειξε 27 φορές την κίτρινη κάρα και 2 φορές την κόκκινη, ενώ καταλόγισε και 1 πέναλτι.