«Κώστας Χριστοφορίδης» το νέο όνομα του Μαρακανα της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Το όνομα του αείμνηστου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Κώστα Χριστοφορίδη, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή στις αρχές της χρονιάς σε ηλικία μόλις 47 ετών, δόθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΜΓΣ Εθνικός “Μαρακανα”, τις οποίες χρησιμοποιεί κατά βάση το ποδοσφαιρικό τμήμα και μέχρι σήμερα έφεραν το όνομα του Μιχάλη Παρασκευόπουλου.

Όπως αναφέρει και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού, με τον τρόπο αυτό αποδίδεται φόρος τιμής στον Κώστα Χριστοφορίδη, ανάλογος της προσφοράς του στην οικογένεια του Εθνικού.

Ο Κώστας Χριστοφορίδης ήταν από τους πρώτους παίκτες που εντάχθηκαν στις ακαδημίες του Εθνικού το 1977 και μετέπειτα από τους πρώτους ποδοσφαιριστές του Εθνικού που κλήθηκαν στις Εθνικές Ομάδες Παίδων και Νέων. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα και συνέχισε να την υπηρετεί ακόμα και όταν κρέμασε τα παπούτσια του.

Μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση, παρέμεινε στην οικογένεια του Εθνικού σαν προπονητής ακαδημιών, γενικός αρχηγός και παράγοντας που βοηθούσε τα νέα παιδιά με κάθε τρόπο. Οι εγκαταστάσεις του “Μαρακανα” ήταν ουσιαστικά το δεύτερο σπίτι του, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν και στο κυλικείο των εγκαταστάσεων.

Η τελετή της μετονομασίας των εγκαταστάσεων έγινε παράλληλα με τον ετήσιο αγιασμό όλων των τμημάτων του Εθνικού. Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ μέσα από τις φωτογραφίες της Παναγιώτας Τσικάκη που ανέβασε στο facebook ο ποδοσφαιρικός Εθνικός.