Η «κακιά» στιγμή του Γεμενετζή με την απώθηση παίκτη του, και το «πατρικό-χάδι» της συγχώρεσης!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Αίσθηση προκάλεσε στους θεατές (και όχι μόνο) της αναμέτρησης του “Ελ Θράκικο” των Εφήβων ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανθρακικό στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων η κίνηση του προπονητή της ομάδας της Κομοτηνής Κώστα Γεμενετζή να απωθήσει παίκτη της δικής του ομάδας, στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Βρισκόμασταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Γκιντίδης, που λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα, πήγε να διαμαρτυρηθεί έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης. Βλέποντάς τον σε έξαλλη κατάσταση και να φλερτάρει με την κόκκινη του διαιτητή, ο Γεμενετζής πήγε και… τον απώθησε. Έβαλε ωστόσο, πάνω στην ένταση της στιγμής, ίσως παραπάνω δύναμη από ό,τι έπρεπε και έτσι το περιστατικό προξένησε πολλές εντυπώσεις και σχόλια στα Πηγάδια, καθώς όπως και να το κάνουμε, δεν είναι σύνηθες ένας προπονητής να απωθεί με αυτόν τον τρόπο παίκτη της ομάδας του και μάλιστα αυτής της ηλικίας, προκαλώντας και τον εκνευρισμό του νεαρού άσσου του Πανθρακικού.

Βέβαια κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο Κώστας Γεμενετζής το έκανε αυτό για να προστατεύσει τον παίκτη του – ωστόσο ακόμα και άνθρωποι της ομάδας της Κομοτηνής έσπευσαν μετά να του επισημάνουν ότι ενδεχομένως ο τρόπος της αντίδρασης θα έπρεπε να είναι πιο ήπιος. Γεγονός είναι ότι ο παίκτης, που ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και εμφανίστηκε δακρυσμένος μετά το περιστατικό, αναγνώρισε το λάθος του και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Γεμενετζής και Γκιντίδης απομονώθηκαν στην άκρη του πάγκου και συζήτησαν για λίγη ώρα, σαν… πατέρας με γιο.

Το περιστατικό θύμισε σε πολλούς τον σάλο που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι, όταν ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων του μπάσκετ Ηλίας Παπαθεοδώρου εμφανίστηκε σε ορισμένα βίντεο να κάνει κίνηση που έμοιαζε με χαστούκι προς τον παίκτη της Εθνικής Αντώνη Κόνιαρη. Αν και οι δύο πλευρές διέψευσαν από την πρώτη στιγμή  με δηλώσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ότι υπήρξε επεισόδιο μεταξύ τους, για αρκετές ημέρες το θέμα είχε γίνει μείζον στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, δεδομένης της μικρής ηλικίας των συγκεκριμένων παικτών και του ρόλου του παιδαγωγού που οφείλουν να έχουν σε τέτοιες περιπτώσεις οι προπονητές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ειδικά σε αγώνες τέτοιων ηλικιών, καλό θα ήταν όλοι να είναι προσεκτικοί. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε οι πάντες, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός του αγωνιστικού χώρου, ακόμα και στις κερκίδες, αφού πρέπει και οι φίλαθλοι θα πρέπει να συνειδητοποιούν ότι σε τέτοιους αγώνες παίζουν ουσιαστικά μικρά παιδιά και καλό θα ήταν να αποφεύγονται κάθε είδους ύβρεις και βωμολοχίες από την πλευρά τους. 

Στην φωτογραφία του ThrakiSportS οι δύο πρωταγωνιστές του συμβάντος στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων το μεσημέρι του Σαββάτου, συζητώντας στον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής λίγο μετά από αυτό το “επεισόδιο”, που σε κάθε περίπτωση πάντως, θεωρείται λήξαν…