Θεσμοθέτηση Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού υπέγραψε ο Δερμεντζόπουλος

 Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην καθιέρωση της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

O βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος υπέγραψε τη σχετική Υπουργική Απόφαση, με την ιδιότητα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμοδίου για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Σύμφωνα με την απόφαση, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Για τη φετινή σχολική χρονιά θα εορταστεί στις 6 Οκτωβρίου και ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδειάς, σε αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και το ThrakiSportS ως αθλητική ιστοσελίδα που προβάλει ιδιαίτερα τη Νέα Γενιά χαιρετίζει, ιδιαίτερα μάλιστα από την στιγμή που η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση φέρει θρακιώτικη υηπογραφή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here