Κληρώνει για Ξάνθη και Πανθρακικό στους ομίλους του Κύπελλου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Την προσεχή Δευτέρα (15/9, 12.00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την συμμετοχή πλέον και των ομάδων του Πανθρακικού και της Ξάνθης, όπως γνωστοποίησε η ΕΠΟ.

Σε αυτό τον γύρο θα μπουν στην κληρωτίδα και οι 18 ομάδες της Σούπερ Λίγκας, μεταξύ αυτών και οι ομάδες της Ξάνθης και του Πανθρακικού, που μαζί με τους 14 νικητές από τα ζευγάρια μεταξύ των συλλόγων της Β’ Εθνικής θα συνθέσουν το «παζλ» της φάσης των «32» της διοργάνωσης.

Όπως είναι γνωστό και είχε αποκαλύψει πρώτο το ThrakiSportS από τον περασμένο Ιούνιο, τρεις μήνες πριν, οι ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων, με την πρόκριση να παίρνουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο ύστερα από μονές αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα τριών αγωνιστικών.

Η κλήρωση θα γίνει με τις ομάδες χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που πήραν τις 8 πρώτες θεσεις την περσινή σεζόν, για να ακολουθήσουν στο δεύτερο αυτές που τερμάτισαν από την 9η έως τη 16η θέση. Σε αυτό το γκρουπ μετέχουν Πανθρακικός και Ξάνθη, που κατά συνέπεια δεν έχουν κίνδυνο να κληρωθούν μεταξύ τους.

Από εκεί και πέρα, στο τρίτο γκρουπ θα μπουν η Νίκη Βόλου και η Κέρκυρα, που ανέβηκαν φέτος στη μεγάλη κατηγορία και μαζί τους θα είναι και 6 ομάδες από τη Β’ Εθνική που θα προκύψουν από κλήρωση, ενώ στο τέταρτο γκρουπ θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες 8 ομάδες της Β’ Εθνικής που θα προκριθούν από την πρώτη φάση. 

«Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδί η κλήρωση για τους αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, περιόδου 2014-2015», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ το πρωί της Πέμπτης (11/9).