Βρήκε ενεργό βλήμα του Στρατού στη Λευκόπετρα, το πήγε με ΙΧ στην Αστυνομία και προκάλεσε πανικό!

Ένα ενεργό βλήμα Πυροβόλου του Στρατού βρέθηκε στην περιοχή της Λευκόπετρας Ξάνθης από διερχόμενο πολίτη. 

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ο τρόπος που επέλεξε να ενημερώσει τις αρχές ο πολίτης που το βρήκε. Δεν ειδοποίησε τηλεφωνικά την Αστυνομία για το εύρημά του, ώστε να κινητοποιηθεί ο αναγκαίος μηχανισμός αλλά το περισυνέλεξε ο ίδιος και, διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο, το κουβάλησε μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Οι άνθρωποι της Αστυνομίας άκουσαν έκπληκτοι τον ανυποψίαστο πολίτη να αναφέρει ότι το μετέφερε ο ίδιος με το όχημά του μέχρι την Ξάνθης και όπως μαρτυρούν στο XanthiPress.gr, πολίτες που ήταν μέσα στο κτίριο, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση.

Άμεσα βρέθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης  δυνάμεις του στρατού, πυροτεχνουργός και ασθενοφόρο ενώ σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Αστυνομίας το σημείο όπου βρισκόταν το ΙΧ με το βλήμα, αποκλείστηκε. 

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, μέχρι ο πυροτεχνουργός να πάρει το επικίνδυνο βλήμα και να το μεταφέρει με ασφάλεια σε κατάλληλο χώρο. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, επρόκειτο για ενεργό βλήμα πυροβολικού, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση τόσο στην Αστυνομία όσο και στον ανυποψίαστο πολίτη που το μετέφερε με αυτοκίνητο μέσα σε κατοικημένη περιοχή, και μάλιστα, δίπλα στην Αστυνομία !

Το βλήμα είχε βρεθεί εκεί, χωρίς να εκραγεί, από άσκηση του στρατού και ο άνδρας που είχε την απίθανη ιδέα να το μεταφέρει με ΙΧ μέχρι την Ξάνθη διέτρεξε τεράστιο κίνδυνο. Όπως αναφέρουν οι άνδρες της Αστυνομίας, τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά σε τέτοιες περιπτώσεις . Ποτέ δεν πρέπει να αγγίζουν οι πολίτες οτιδήποτε βρίσκουν και οφειλουν απλώς να ενημερώνουν τις αρχές για το σημείο που βρίσκεται το βλήμα ώστε να απομακρυνθεί με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία και με ασφάλεια.

Η υπόθεση έληξε αλλά η αναστάτωση για τον ριψοκίνδυνο πολίτη και τις αρχές ήταν πολύ μεγάλη.

 

Πηγή: www.xantipress.gr