Από τον πάγκο στον… παράδεισο και από εκεί στην κόλαση ο Γούτας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Από την κόλαση στον παράδεισο και πάλι στην κόλαση η Εθνική Ελπίδων και μαζί της ο παίκτης της Ξάνθης Δημήτρης Γούτας, έστω και αν για ακόμα ένα παιχνίδι έμεινε στον πάγκο και δεν αξιοποιήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

 

Η Εθνική Ελπίδων χρειαζόταν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Πολωνία, το απόγευμα της Τρίτης για να προκριθεί στα τελικά του Euro 2015. Έψαχνε δύο γκολ τα οποία τα βρήκε από τον Γιαννώτα. Η έκρηξη χαράς ήταν αναμενόμενη μετά το δεύτερο τέρμα του άσου του Αστέρα Τρίπολης στην εκπνοή των καθυστερήσεων του αγώνα, λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή.

Ο Γιαννιώτας που μπήκε ως αλλαγή στο 86′ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο δεν ήταν, στο 87′ και ευστόχησε και στην εκτέλεση του για το 2-1. Την ίδια ώρα οι Σουηδοί δεχόντουσαν την ισοφάριση σε 3-3 και η Εθνική ήθελε ένα ακόμα τέρμα. Το κυνήγησε μέχρις εσχάτων και στα λεπτά που απέμεναν έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 90′ ο Καρέλης πέρασε τον αντίπαλο του από τα αριστερά έκανε την σέντρα και ο Βέλλιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Δυο λεπτά αργότερα ο Καρέλης και πάλι είδε την προσπάθεια του να σταματάει στο δοκάρι. Συγκεκριμένα ο Σταφυλίδης είδε όμορφα τον Καρέλη μέσα στην περιοχή αυτός κατέβασε την μπάλα προσπάθησε να πλασάρει από πάνω αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Εθνική πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Η μπάλα έφτασε στον Γιαννιώτα από τα δεξιά ο οποίος ψύχραιμα πέρασε τον αντίπαλο του και πλάσαρε εύστοχα για το 3-1 που μέχρι εκείνο το σημείο έδινε την πρόκριση.

Το γκολ το πανηγύρισαν ξέφρενα οι πάντες, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία. Όλοι οι παίκτες ένα κουβάρι, ακόμα και αυτοί του πάγκου, όπως ο Γούτας που βλέπετε με το κίτρινο μπλουζάκι στην φωτογραφία. Όλα έδειχναν ότι η μικρή Εθνική, μπροστά στον Κλαούντιο Ρανιέρι, έπαιρνε μια μεγάλη πρόκριση.

Για να ακολουθήσει τελικά, λίγα δευτερόλεπτα μετά το σοκ. Η Σουηδία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στην τελευταία φάση του αγώνα της με την Τουρκία, που διεξαγόταν την ίδια ώρα στην άλλη άκρη της Ευρώπης, φράζοντας τελικά τον δρόμο της Εθνικής για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος…