Οι άγνωστες πτυχές της ακύρωσης της εκδρομής των ΧanthiFans στα Γιάννενα

Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Συνεχίζεται το “σήριαλ” που έχει αναπτυχθεί αναμέσα σε ΠΑΣ Γιάννενα και Skoda Ξάνθη, με την διοίκηση της Ηπειρώτικης ομάδας να αρνείται να  ανοίξει την κερκίδα των φιλοξενουμένων λογω… έργων. Κρατιέται έτσι “ζεστή” η κόντρα των δύο πλευρών που ξεκίνησε απο το 2011 όταν και το πούλμαν τον Ξανθιωτών που ταξίδευαν για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, σταμάτησε στα Μετέωρα, και δεν τους επετράπη η είσοδος στην πόλη των Ιωανίνων, λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Όπως είναι γνωστό, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη μέσω του τότε Αντιπροέδρου της Νίκου Επιτρόπου, όπως είχε αναφέρει τότε η διοίκηση του ΠΑΣ, είχε “απαντήσει” μη επιτρέποντας σε 10 Γιαννιώτες φοιτητές να δουν απο κοντά την ομάδα τους, στο παιχνίδι Ξάνθη – ΠΑΣ στις 10 Μαρτίου του 2013. Τώρα φαίνεται ότι είναι σειρά των Γιαννιωτών να συνεχίσουν αυτήν την άτυπη “κόντρα”, μπλοκάροντας ουσιαστικά την εκδρομή που ετοίμαζαν οι XanthiFans και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσέγγιζε ήδη τον τριψήφιο αριθμό συμμετεχόντων. Με την κόντρα πάντως των δύο ΠΑΕ οι μόνοι ζημιωμένοι είναι και πάλι οι φίλαθλοι που δεν μπορούν να δούν απο κοντά την αγαπημένη τους ομάδας, παρότι ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τόσα χιλιόμετρα για αυτήν.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος οπαδών της Skoda Ξάνθης, η εκδρομή που είχε προγραμματιστεί ακυρώνεται και υπάρχει πρόβλεψη μόνο για παρουσία μεμονωμένων οπαδών στους «Ζωσιμάδες». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας πως η εκδρομή στα Γιάννενα, για τον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας, δεν θα πραγματοποιηθεί διότι η Π.Α.Ε. Πας Γιάννινα απάντησε αρνητικά στο επίσημο αίτημα της Ξάνθης για διάθεση 100 εισιτηρίων για τις ανάγκες των οπαδών μας, με τη δικαιολογία του ότι η θύρα 7 (πέταλο φιλοξενούμενων) του γηπέδου Ζωσιμάδων παραμένει κλειστή λόγω εργασιών.
Επίσης η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διευκρινίζει πως οι μεμονωμένοι Ξανθιώτες που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο του αγώνα από τα εκδοτήρια έξω απο το γήπεδο για τις υπόλοιπες θύρες.
Για μας αυτό είναι ακόμη μια φτηνή δικαιολογία της Π.Α.Ε Πας Γιάννινα ούτως ώστε να μας απαγορεύσει την είσοδο στον αγώνα όπως έκανε και τα προηγούμενα 3 χρόνια».