Ο Τοροσίδης βασιλιάς των τίτλων στη Ρώμη! Πιο πάνω από Μαϊκόν και Καπιτάνο!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Το μυστικό της Ρόμα για να κατακτήσει το φετινό σκουντέτο είναι οι αριθμοί “17” και “36” ενώ μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια είναι ο “άρχοντας των τίτλων Βασίλης Τοροσίδης”, όπως αναφέρεται σε κυριακάτικη ιταλική εφημερίδα!

Για να φτάσουν οι Ρωμαίοι στην κορυφή της Serie A χρειάζονται παίκτες που γνωρίζουν πώς γίνεται αυτό και στη φετινή Ρόμα που έχει δημιουργήσει ο Ρούντι Γκαρσία, τέτοιοι όχι μόνο υπάρχουν αλλά βρίσκονται και σε αφθονία. Μάλιστα, η εφημερίδα της Ρώμης “Messaggero” παρουσίασε την Κυριακή (7/9) τη λίστα με όλους τους άσους των “τζαλορόσι” που βρίσκονται στη διάθεση του Ρούντι Γκαρσία και έχουν ήδη πανηγυρίσει στην καριέρα του τουλάχιστον μία φορά έναν εθνικό τίτλο, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως εντυπωσιακά και να έχουν σφραγίδα ελληνική και δη… θρακική!

Η Ρόμα διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της ούτε λίγο ούτε πολύ 16 παίκτες που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα (και ο προπονητής της Ρούντι Γκαρσία έχει αναδειχτεί πρωταθλητής στον πάγκο της Λιλ), με τους συνολικούς κερδισμένους τίτλους να είναι 38 και τους Έλληνες να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει και το Sport24, οι Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας και Κώστας Μανωλάς έχουν συνολικά 12 πρωταθλήματα, με τον “Τόρο” να είναι ο ρέκορντμαν με 6 πρωταθλήματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, νούμερο που μόνο ο Μάικον (ο παίκτης ουσιαστικά με τον οποίο συναγωνίζεται για μία θέση στο δεξί άκρο της άμυνας της Ρόμα) μπορεί να πλησιάσει (ο Βραζιλιάνος έχει 5).

Το ιταλικό μέσο υπογραμμίζει στο σχετικό αφιέρωμα πως ο Καπιτάνο Τότι έχει μόλις ένα σκουντέτο ενώ με έμφαση επισημαίνει ότι Ντανιέλε Ντε Ρόσι και Μίραλεμ Πιάνιτς δεν έχουν ακόμα τίτλο και αναφέρει χαρακτηριστικά για τον υπαρχηγό της Ρόμα: 

«Ο Ντανιέλε θα πλήρωνε από την τσέπη του για να πήγαινε να πανηγυρίσει στις αρχές του καλοκαιριού τη νέα χρονιά. 

“Αγαπητέ Τόρο, μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο πώς γίνεται;”. Αυτό θα ρωτήσει με περιέργεια ο Ντε Ρόσι τον συμπαίκτη του Τοροσίδη, τον πρίγκηπα και συλλέκτη τίτλων.

Αυτός ακριβώς, ο Τόρο, είναι ο τζαλορόσο ρέκορντμαν: έξι πρωταθλήματα κερδισμένα στην Ελλάδα. Έξι, όχι ένα. Ναι, στην Ελλάδα και όχι στην Αγγλία ή στην Ισπανία, αλλά προκαλούν σεβασμό».

 

Οι παίκτες της Ρόμα που έχουν ήδη στεφθεί πρωταθλητές: 

Βασίλης Τοροσίδης: 6 πρωταθλήματα (Ολυμπιακός)

Ντάγκλας Μάικον: 5 πρωταθλήματα (1 με Κρουζέιρο, 4 με Ίντερ)

Χοσέ Χολέμπας: 4 πρωταθλήματα (Ολυμπιακός)

Μπόγκταν Λόμποντ: 4 πρωταθλήματα (2 με Ντινάμο Βουκουρεστίου, 1 με Ραπίντ Βουκουρεστίου, 1 με Άγιαξ)

Άσλεϊ Κόουλ: 3 πρωταθλήματα (2 με Άρσεναλ, 1 με Τσέλσι)

Σεϊντού Κεϊτά: 3 πρωταθλήματα (Μπαρτσελόνα)

Κώστας Μανωλάς: 2 πρωταθλήματα (Ολυμπιακός)

Μάρκο Μποριέλο: 2 πρωταθλήματα (1 με Μίλαν, 1 με Γιουβέντους)

Μαπού Γιανγκά-Μπιγουά: 1 πρωτάθλημα (Μονπελιέ)

Λεάντρο Καστάν: 1 πρωτάθλημα (Κορίνθιανς)

Ζερβινιό: 1 πρωτάθλημα (Λιλ)

Σαλίχ Ουτσάν: 1 πρωτάθλημα (Φενέρμπαχτσε)

Άντεμ Λιάιτς: 1 πρωτάθλημα (Παρτίζαν)

Φραντσέσκο Τότι: 1 πρωτάθλημα (Ρόμα)

Μόργκαν Ντε Σάνκτις: 1 πρωτάθλημα (Γιουβέντους)

Ούρμπι Εμάνιουελσον: 1 πρωτάθλημα (Μίλαν)

Ρούντι Γκαρσία: 1 πρωτάθλημα (Λιλ)