Οι πρώτες κινήσεις και το προφίλ του νέου Τούρκου Προξένου στην Θράκη

Αφού είδε πρώτα τους ανθρώπους του μειονοτικού Τύπου, συνάντησε τα στελέχη της αποκαλούμενης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Θράκης», ο νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, εδέησε να δει και τις επίσημες αρχές της περιοχής.

 

Ακολουθώντας τις οδηγίες που του έδωσε προφανώς ο προκάτοχός του Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο Αλή Ριζά Ακιντζί έδωσε δείγματα γραφής για τη δράση του στη Θράκη από τις πρώτες μέρες τις άφιξής του. Έτσι αφού έκανε πρώτα συναντήσεις με ανθρώπους της μειονότητας καθ’ υπόδειξη του αποχωρούντος προξένου, ο επιλεγείς ως νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, συνοδευόμενος από τον νυν γενικό πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, κατόπιν αιτήματός τους, επισκέφθηκαν τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης, Νικόλαο Πιπερίγκο στα γραφεία της υπηρεσίας στην Ξάνθη για μία σύντομη συνάντηση γνωριμίας.

Στη λιτή ανακοίνωση που εξεδόθη από την Υπηρεσία δεν γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της συζήτησης, ούτε βέβαια θα μάθουμε αν ο κ. Πιπερίγκος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις προηγηθείσες συναντήσεις του κ. Ακιντζί, αν και δεν το πιστεύουμε…

Ο νέος διπλωμάτης έχει πτυχίο από Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής και μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Γκαζί. Διετέλεσε βοηθός του ακόλουθου οικονομικών στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης υπήρξε υποδιευθυντής στο τμήμα Μέσης Ασίας και Καυκάσου και υποδιευθυντής στο Τμήμα Πολιτιστικών Υποθέσεων. Στο εξωτερικό υπηρέτησε στην πρεσβεία της Τεχεράνης και του Καΐρου, ακολούθως ως διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος στην Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων του υπουργείου Εξωτερικών και σήμερα υπηρετεί στο προξενείο στο Ναχιτσεβάν. Ξέρει αγγλικά και περσικά, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Πηγή: http://www.xronos.gr