Οι προπονητές Ασπίδας και ΓΑΣ σχολιάζουν την πορεία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η ήττα από την Σερβία με 90-72 σήμανε και τον άδοξο αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδας από την συνέχεια του Μουντομπάσκετ, που θα συνεχιστεί από την Τρίτη με τις προημιτελικές αναμετρήσεις, χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας όπως και οποιασδήποτε άλλης ομάδας από τον όμιλό μας στην πρώτη φάση.

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πορείας της Εθνικής Ομάδας, το ThrakiSportS απευθύνθηκε στους προπονητές των δύο κατά τεκμήριο κορυφαίων ομάδων μπάσκετ της Θράκης, τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο της Ασπίδας Ξάνθης και τον Νεοκλή Λεμονίδη του ΓΑΣ Κομοτηνή, ζητώντας τους ένα σχόλιο για την πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Ο προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης Δημήτρης Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «Ίσως να ήταν καλύτερα να χάναμε κάποιο παιχνίδι στον όμιλο, για να μην έπαιρναν τα μυαλά μας αέρα, μια και σαν Έλληνες το συνηθίζουμε όσο εύκολα ενθουσιαζόμαστε άλλο τόσο να πέφτουμε εύκολα, και αυτό φάνηκε και με την Σερβία όταν δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε μόλις πήραν διαφορά. Πιο διαβασμένοι από εμάς οι Σέρβοι, ειδικά το παιχνίδι ένας εναντίων ενός όπου δεν είχαμε λύσεις, καθώς είμαστε πιο βαριά κορμιά εμείς. Ήταν και πιο εύστοχοι αυτοί, και γενικώς σαν ομάδα έχουμε πρόβλημα όταν δεν παίρνουμε σκορ από παίκτες όπως ο Μπουρούσης που είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Πολύ καλοί οι Σέρβοι κάτω από το καλάθι με τους Κρίστιτς και Ραντούλιτσα που έδωσαν σημαντικά καλάθια. Είναι αυτή η αδικία του συγκεκριμένου συστήματος που με ένα κακό ματς μπορείς να χάσεις ότι καλό έχει χτίσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Γενικά πάντως νομίζω πως η πορεία της Εθνικής είναι απόλυτα επιτυχημένη, με πολλά νέα παιδιά, με έναν πολύ καλό Έλληνα προπονητή, και μια ομάδα με πολύ μέλλον, και θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών που στο μέλλον θα μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Νεοκλής Λεμονίδης σχολίασε: «Η Εθνική μας ομάδα, στον όμιλο είχε να αντιμετωπίσει αδύναμες ομάδες γι’ αυτό και έκανε το 5-0. Αυτό μας στοίχισε γιατί δεν έκανε δύσκολο ματς, ουσιαστικά και τα 5 παιχνίδια τα κέρδισε με διαφορά. Επίσης αξιοπρόσεχτο είναι και το γεγονός πως οι ομάδες του ομίλου μας δεν είχαν κάποιο βαρύ 5άρι, γι’ αυτό και φάνηκε ότι ο Μπουρούσης δεν είχε αντίπαλο. Με τη Σερβία όπου είχε να αντιμετωπίσει τον Ραντούλιτσα και Κρίστιτς, ήταν απελπιστικά μόνος του και φάνηκε η απουσία ενός μεγάλου κορμιού μέσα στη ρακέτα μας (Σχορτσιανίτης-Κουφός). Εκτός αυτών, η εξαιρετική εμφάνιση των Σέρβων με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας δεν έδωσαν τη δυνατότητα να τρέξει η ομάδα μας και να βάλει εύκολα καλάθια, όπως συνήθιζε στα προηγούμενα παιχνίδια. Χάσαμε γιατί ο αντίπαλος έπαιξε καλύτερα και αυτό ήταν κάτι για το οποίο δεν μπορούσε η ομάδα μας να κάνει κάτι. Εάν τρέχεις στο στίβο, όλα εξαρτώνται από εσένα, αλλά στα ομαδικά αθλήματα δεν είσαι μόνος, παίζουν και οι άλλοι».