Πρόταση για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Έβρου

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Μετά την αποκάλυψη του ThrakiSportS για την οριστική μη συμμετοχή της ΑΕ Καρωτής στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣ Έβρου και την απόφαση της Ένωσης να διεξαχθεί ο βόρειος όμιλος με 9 μόλις ομάδες και ενόψει της κλήρωσης του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, άρχισαν να υπάρχουν προτάσεις για αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

 

Ο προπονητής της ΠΑΕ Ριζών Παναγιώτης Καλπακίδης σχολίασε ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι καταστροφική για το ποδόσφαιρο και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες, ειδικά αυτές που δεν θα παίξουν στα πλέι οφ ή στα πλέι άουτ, καθώς η σεζόν για αυτές θα τερματιστεί με μόλις 16 παιχνίδια, δηλαδή σε λιγότερο από 4 μήνες. Για αυτό πρότεινε να αλλάξει έστω και την ύστατη ώρα ο τρόπος διεξαγωγής και καλεί τις υπόλοιπες να συνασπιστούν και να πιέσουν για αυτήν την αλλάγή, ενόψει της κλήρωσης, ενώ κάνει και μια πρώτη πρόταση για μια λύση που θα μπορούσε να επιδιωχθεί.

Αναλυτικά το κείμενο – παρέμβαση του κ. Καλπακίδη έχει ως εξής

Με αφορμη την κληρωση των πρωταθληματων της ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ και το φημολογουμενο τροπο διεξαγωγης τους…θελω να παραθεσω τα παρακατω:
Πρωταθλημα με 9 ομαδες σημαινει 16 αγωνιστικες στο συνολο.
3 μηνες και 20 μερες δηλαδη αγωστικη πραξη!!!
Αν λοιπον δεν συμμετεχουν καποιες ομαδες στα play of και στα play out (οπως περυσι για παραδειγμα ο τελευταιος της βαθμολογιας …αλλα και οι ομαδες που θα καταλαβουν τις θεσεις 3-4-5)τοτε οι ποδοσφαιριστες των ομαδων αυτων μεχρι το ξεκινημα της νεας σεζον θα ξεχασουν ακομα και πως παιζεται το ποδοσφαιρο!!!!
Ειδικοτερα οι νεοι σε ηλικια ποδοσφαιριστες οι οποιοι εχουν και καποια ονειρα και φιλοδοξιες τι προοδο μπορουν να εχουν αγωνιζομενοι σε ενα τετοιο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΠΑΡΩΔΙΑ?
Δεν μπορω να δεχτω εγω προσωπικα καθε χρονο να συμμετεχω με την ιδιοτητα που εχω σε ενα πρωταθλημα το οποιο η ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?)ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!
Καλω λοιπον ολους οσους αγαπουν πραγματικα το ποδοσφαιρο να συνταχθουν αυριο ολοι(ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ) εναντια στον τροπο που εχει αποφασισει η ΕΠΣ και να προτεινουν νεους τροπους διεξαγωγης του πρωταθληματος.
Καταθετω λοιπον πρωτος εγω μια προταση και σκεπτομενος ρεαλιστικα ( οτι δηλαδη την τελευταια στιγμη δεν μπορουν να αλλαξουν και πολλα πραγματα)τουλαχιστον να συμμετεχουν ολες οι ομαδες στα play of και στα play out ετσι ως ωστε να συμπληρωσουν εναν ικανοποιητικο αριθμο παιχνιδιων.

Ευελπιστω οτι οι περισσοτεροι συναδελφοι προπονητες αλλα και οι ποδοσφαιριστες και οι παραγοντες των ομαδων συμφωνουν με τις αποψεις μου που εχουν ως γνωμονα το καλο και την προοδο του ποδοσφαιρου στον νομο μας.

Με εκτιμηση και σεβασμο:
ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Διπλωματουχος προπονητης ποδοσφαιρου