Λιγομίλητοι οι διεθνείς μετά την ήττα από την Ρουμανία

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Χωρίς όρεξη για πολλές δηλώσεις, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ρουμανία, αποχώρησαν από το Στάδιο Καραϊσκάκη οι διεθνείς παίκτες της Εθνικής μας. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν από τους τελευταίους που βγήκε αλλά δεν επιβιβάστηκε στο πούλμαν, καθώς έφυγε ξεχωριστά  και το πρωί πετά για την Ρώμη (παρέα με Μανωλά και Χολέμπας).

 

Ούτε ο Πέτρος Μάνταλος θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, φανερά απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής. Το κακό αποτέλεσμα και κυρίως η άσχημη εμφάνιση δεν τον άφησε να χαρεί το ντεμπούτο του με τους άνδρες και στις προσωπικές συζητήσεις μαζί του, άφηνε να φανεί αυτή η πίκρα του, που είχε υπερκεράσει την όποια χαρά για την συμμετοχή στην Εθνική.

Σε αντίθεση με τον Κομοτηναίο, ο έτερος ρούκι της Εθνικής, ο Δημήτρης Διαμαντάκος, μίλησε στις κάμερες των καναλιών. «Δεν μπήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς. Φάγαμε ένα γκολ από το πουθενά, πιέσαμε να βάλουμε το γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, είχαν κλειστεί καλά, δεν μπορέσαμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο», ήταν τα πρώτα λόγια του μετά την ήττα της Εθνικής. Όσο για το τι είπε στους παίκτες ο Ρανιέρι μετά το ματς, ανέφερε: «Ο προπονητής μας είπε να συνεχίσουμε, ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν η νίκη στη Φινλανδία είναι πλέον αυτοσκοπός, σχολίασε: «Ετσι κι αλλιώς θα πηγαίναμε για το διπλό, και να νικούσαμε σήμερα. Η ήττα μας πάει λίγο πίσω, αλλά σε κάθε παιχνίδι πάμε για να κερδίσουμε». Για το τι έφταιξε, ανέφερε: «Λίγο από όλα έφταιξε σήμερα. Έλειπε ο κόσμος, δεν έχουμε ρυθμό, αλλά αυτά είναι δικαιολογίες. Αν είχαμε κερδίσει δεν θα τα λέγαμε αυτά. Οπότε δεν στεκόμαστε εδώ, προχωράμε παρακάτω και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι». Τέλος, για τη διαδοχή της επιτυχημένης γενιάς παικτών της Εθνικής, σχολίασε: «Είναι δύσκολος ο δρόμος αυτός, ελπίζουμε σταδιακά να καταφέρουμε κι εμείς να φέρουμε θετικά αποτελέσματα και να χαμογελάσουμε, όντας στον δρόμο που θέλουμε».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής Δημήτρης Σαλπιγγίδης είπε: «Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε είχαμε αρνητικό αποτέλεσμα και υπήρχαν ιδιαιτερότητες. Δεν θα πρέπει να μας πιάνει προβληματισμός ή απογοήτευση. Δεν πρέπει να υπάρξει προβληματισμός. Όλα τώρα αρχίζουν. Αυτό που παρουσιάσαμε σήμερα δεν ήταν η εθνική ομάδα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές δικαιολογίες. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Ο κορμός είναι ίδιος και έχουν προστεθεί νέα ταλαντούχα παιδιά. Μπορούμε να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση. Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα και θα το αποδείξει».

Στην κακή απόδοση της Εθνικής απέδωσε την ήττα από τη Ρουμανία ο Κώστας Μανωλάς, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια: «Σίγουρα το πάθημα γίνεται μάθημα. Η Ρουμανία είναι επικίνδυνη ομάδα, εμείς δεν είχαμε αρκετά λεπτά στα πόδια μας τη φετινή σεζόν. αξίζαμε κάτι παραπάνω, αν και δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν ήμασταν σε καλή ημέρα, δεν είχαμε αυτοματισμούς και δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, όπως αυτή του Βασίλη Τοροσίδη. Μια ευκαιρία έκαναν και οι Ρουμάνοι, έβαλαν το πέναλτι και πήραν το ματς. Πάντως θεωρώ πως η πρόκριση για την Εθνική θα πρέπει να είναι δεδομένη. Είναι πάρα πολύ μακρύς ο δρόμος, η Εθνική εννοείται πως θα πάει στη Φινλανδία για τη νίκη, θεωρώ πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε». 

Τέλος, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης σχολίασε: «Έφταιξε το ότι δεν κάναμε σωστά αυτά που δεν μας έδειξε ο προπονητής. Δεν μας έβγαινε τίποτα αν και προσπαθήσαμε όμως δεν ήταν αρκετό αυτό αφού τελικά χάσαμε το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες όταν ο αντίπαλος αμύνεται με πολλούς παίκτες. Προσπαθήσαμε, ειδικά στην φάση του Τοροσίδη είχαμε την ευκαιρία αλλά η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι. Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε όπως θα θέλαμε. Είμαστε νέα ομάδα, με νέο προπονητή και πιστεύω ότι θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα με τη δουλειά που θα γίνει».

Από τους Ρουμάνους, ο σκόρερ Μαρικά σημείωσε ότι είναι σημαντικοί για την πρόκριση οι 3 βαθμοί,  αλλά κράτησε χαμηλά τους τόνους ενόψει της συνέχειας. «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε.Πήραμε 3 βαθμούς που είναι σημαντικοί για την πρόκριση, ωστόσο αυτό ήταν μόνο το πρώτο ματς. Δεν έχει έρθει ακόμη πιο κοντά η πρόκριση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γήπεδό μας στα επόμενα ματς. Σήμερα θα πανηγυρίσουμε αλλά έχουμε πολύ χρόνο μπροστά ματς» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο διεθνής Ρουμάνος.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ρουμανίας Βίκτορ Πιτούρκα σχολίασε: «Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη, ενάντια στην πιο καλή ομάδα του ομίλου. Ήμασταν σοβαροί και θέλω να πω πως το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, αλλά υπήρχε μία υπεροχή της Ρουμανίας. Μετά μείναμε λιγότεροι με την αποβολή του Μαρικά, αλλά καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη. Ξέραμε ότι η Ελλάδα έχει κάποια προβλήματα. Ίσως ήταν κουρασμένη από το Μουντιάλ και έλειπαν 4-5 Έλληνες παίκτες κάτι που μας έδωσε το πλεονέκτημα για τη νίκη. Η Ελλάδα έπαιξε λιγότερο καλά σήμερα και νομίζω ότι για αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε. Ελπίζαμε η Ελλάδα να εμφανίσει σε αυτή την κατάσταση. Αλλά και εμείς σε σχέση με το παρελθόν έχουμε εμπειρία. Άλλη οδυνηρή εμπειρία για μας ήταν η ήττα από την Λιθουανία. Μας δυνάμωσε. Αντιθέτως, δεν είχαν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους οι Έλληνες παίκτες. Πάντως σεν πιστεύω ότι μία νίκη μας καθιστά φαβορί από την αρχή. Είναι ένας όμιλος με δύσκολους αντιπάλους».