Θρακιώτικο μετάλλιο στο «Φειδιππίδειο» υπερμαραθώνιο από την Αθήνα στην Σπάρτη!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Ξανθιώτη δρομέα  μεγάλων αποστάσεων Γιάννη Πυργελή, που κατέλαβε την 2η θέση στον «1ο Φειδιππιδειο» αγώνα δρόμου 245 χιλιομέτρων.

Ο Ξανθιώτης δρομέας και πρόεδρος των «Xanthi Runners» κατάφερε σε έναν ιδιαίτερα επίπονο αγώνα με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό στην Σπάρτη, μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, να τερματίσει στην δεύτερη θέση με χρόνο 31 ώρες και 52 λεπτά.

Ο αγώνας είχε διπλή σημασία για τον Γιάννη Πυργελή που έτρεξε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα για «ιερό σκοπό», μια και όσα χρήματα μαζευτούν από την προσπάθεια του θα δοθούν σε γνωστό Ξανθιώτη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικός αυτός ο αγώνας, και πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία του Θρακιώτη δρομέα.

Θυμίζουμε το μήνυμα του Γιάννη Πυργελή, με το οποίο είχε αποκαλύψει τον ιερό σκοπό του εγχειρήματός του:

“Οι δρόμοι και τα μονοπάτια έχουν κάτι κοινό: φιλοξενούν αθλητές, αγώνες, ομάδες υποστήριξης και ανθρώπους που περιμένουν καρτερικά στον τερματισμό. Μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια δρομικής πορείας τόλμησα φέτος να δηλώσω συμμετοχή ως δρομέας στον Φειδιππίδειο δρόμο ( Αθήνα -Σπάρτη 246 χλμ) που θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Στην ζωή τελικά όλοι μας είμαστε «δρομείς». Αποφάσισα τον Φειδιππίδειο δρόμο να τον αφιερώσω εξ ’ολοκλήρου σ’ έναν συμπατριώτη μου ο οποίος είναι «ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ» τον Γιώργο Καμαράκη. Για κάθε χιλιόμετρο που θα μαζεύουν τα δικά μου πόδια θα ενισχύω τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό με 3 ευρώ. 5751-026749-143 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μπορείτε και εσείς αν θέλετε να δώσετε ώθηση στα όνειρα του Γιώργου γιατί στο δικό του μαραθώνιο ζωής, χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη βοήθειά μας. Γιάννης Πυργελής”