ΕΠΣ Ξάνθης: Φιλική πεντάρα της Ελευθερούπολης επί του Άρη Αβάτου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την ήττα με 5-1 γνώρισε ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου από τον Ορφέα Ελευθερούπολης, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην καβαλιώτικη πόλη και αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων τόσο της ξανθιιώτικης ομάδας όσο και της καβαλιώτικης, που θα συμμετέχει στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Το γκολ για το Άβατο σημείωσε ο Κυριαζίδης στο 65ο λεπτό, με το οποίο ισοφάρισε το τέρμα του Αθανασόπουλο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είχε λήξει με τις δυο ομάδες να παρουσιάζονται άσφαιρες και να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς τέρματα.  

Κλειδί για την επικράτηση του Ορφέα αποδείχθηκε ο νεοαποκτηθείς πρώην παίκτης του Πανθρακικού Μπάμπης Μουρατίδης που στο 67 και στο 73 σκόραρε δις για το 3-1. Στο 80 ο Κερμενίδης, που ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα, ανέβασε τον δείκτη στο 4-1 και στο 85 ο νεαρός Βακιρτζής διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Ορφέας Ελευθερούπολης: Γεωργούσης(46′ Παγκάκης),Ντομί(66’Μπουίκο),Πελεκανάκης(46′ Μουρατίδης),Βραμέντζαλης(46’Τζόρμπατζης),Αϊβάζης,Τσίτσης,
Οτεμπέρης(67′ Παπουτσής),Χιονίδης,Αθανασόπουλος(74′ Βακιρτζής),
Κερμενίδης(80′ Πασχαλίδης),Γιαλάμης (61′ Κωνσταντινίδης)

Άρης Αβάτου: Χατζηγεωργίου(77′ Μουμίν),Ελευθεριάδης,Μπουνταγκίδης,
Κομεσίδης,Κοντομιχάλης(61’Λαζαρίδης),Γιαννακούδης,Ντζομιάδης(67’Βελήογλου),Κυριαζίδης,Βασιλειάδης(46’Κοτόπουλος,69’Ελμασίδης),
Παλατίν(46’Χιώτης),Χριστοφορίδης