Δήλωση Ρανιέρι για την χρησιμοποίηση του Μάνταλου στο αρχικό σχήμα της Εθνικής

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας έδειξαν θέληση στο παιχνίδι τους, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ρουμανία, σύμφωνα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι που χαρακτήρισε άδικη την ήττα, αλλά… συνάμα αναμενόμενη, απάντησε σε ερώτηση για την χρησιμοποίηση Μάνταλου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια.

 

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος ιταλός προπονητής σε ερώτηση για την χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου στο αρχικό σχήμα, σχολίασε:  «Ο Μάνταλος αγωνίστηκε γιατί γνωρίζω ότι είναι έξυπνος παίκτης στις συνεργασίες. Ήξερα ότι η Ρουμανία ήταν κλειστή και ήθελα έναν παίκτη να παίξει το «1-2» και όχι έναν παίκτη στο κέντρο που θα είναι σταθερός».

Αναφορικά με τον αγώνα, αρχικά τοποθετήθηκε: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Νομίζω ότι η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκιο. Είχαμε ένα επιπλέον παίκτη, αλλά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Είπα ότι οι παίκτες των αντιπάλων είχαν περισσότερα παιχνίδια. Είπα ότι έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο αλλά δεν το κάναμε και οι αντίπαλοι ήταν πιο έτοιμοι. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τη θέληση, αλλά κάποια φορά πρέπει να παίζεις και για τους συμπαίκτες σου».

Με αφορμή αυτήν την τελευταία φράση, σε ερώτηση αν είναι θυμωμένος με κάποιους παίκτες του, τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν είμαι θυμωμένος. Αισθάνομαι κανονικά. Ξέρω ότι έχασα ένα παιχνίδι. Γνωρίζω ότι αυτή ήταν η πρώτη μου φορά. Ξέρω ότι οι παίκτες μου δεν με ξέρουν. Τους ευχαρίστησα. Θα είμαστε καλύτεροι στο μέλλον γιατί θα έχουμε περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους και θα ξέρουν τι ζητάω από αυτούς».

Σε σχέση με το  αν είδε αυτά που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του, απάντησε: «Νομίζω ότι οι έμπειροι έδωσαν αυτό που μπορούσαν να δώσουν. Για παράδειγμα οι Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου και Σαμαράς. Μόνο ο Σαλπιγγίδης είχε μία σωστή προετοιμασία. Ο Μήτρογλου ήταν το πρώτο του παιχνίδι μετά το Μουντιάλ. Ο Σαμαράς έχει μόνο 10 μέρες προετοιμασίας. Ίσως να μπορούσα να βάλω μικρούς παίκτες, αλλά δεν ήθελα».

Το αν η Ρουμανία και η Ελλάδα αποτελούν τα φαβορί του ομίλου, τόνισε: «Είναι το πρώτο παιχνίδι. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η Ελλάδα και η Ρουμανία είναι τα φαβορί. Εγώ θέλω να έχω στην διάθεσή μου παίκτες που να είναι σε καλή κατάσταση. Μου αρέσει το πρέσινγκ και το γρήγορο παιχνίδι. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Είδα την θέληση, αλλά ακόμα δεν μπορούν να ενσωματώσουν στο παιχνίδι τα στοιχεία που ζητώ».