Ο Στέλιος Κεμανετζής στους νέους προπονητές των ακαδημιών του Α.Ο. Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας θέλοντας να δώσει νέα πνοή στις ακαδημίες του, δημιούργησε ένα team προπονητών γεμάτο εμπειρία και όρεξη, με σκοπό τα παιδιά όλων των ηλικιών να μάθουν σωστό βόλεϊ και να αναδειχθούν νέα ταλέντα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου, ανάμεσα στους έξι συνολικά προπονητές των ακαδημιών περιλαμβάνεται και ο Στέλιος Κεμανετζής, εμβληματική μορφή του συλλόγου που με την άνοδο στην Volley League κρέμασε αυτό το καλοκαίρι τα παπούτσια του.

Ο Στέλιος Κεμανετζής γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1973 στη Θεσσαλονίκη, έμεινε στο πατρικό του  στα Ρίζια- Ορεστιάδας μέχρι την  Γ΄ γυμνασίου, εκ τότε λόγω της ένταξης του στο δυναμικό του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας μετακόμισε έφηβος και μέχρι σήμερα είναι κάτοικος της Ορεστιάδας. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό-πρωταθλητισμό,  γι΄ αυτό άλλωστε και οι σπουδές που ακολούθησε είναι παρεμφερείς. Είναι πτυχιούχος του  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κύρια ειδικότητα την Πετοσφαίριση (Βόλλεϋ) και δευτερεύουσες Γυμναστική – Υδατοσφαίριση. Υπήρξε επί 26 χρόνια εν ενεργεία αθλητής μέλος και αρχηγός της ανδρικής ομάδας Βόλλεϋ Ορεστιάδας, όπως επίσης  μέλος των ομάδων του Λιμενικού Σώματος και της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο με την ομάδα βόλλεϋ της Ορεστιάδας ,όπως και σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με την Εθνική Εφήβων και την Εθνική Ομάδα  Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι το τιμ στελεχώνουν οι Δημήτρης Νεράτζης και Ανδρέας Κιουτσούκης.

Ο Δημήτρης Νεράτζης προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Α.Ο.Ο. έχει κατακτήσει 2 παιδικά (1992,1993) & 2 εφηβικά (1993,1995) πρωταθλήματα με τον α.ο.ο. την αγωνιστική περίοδο 1994-1995 ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας του Α.Ο.Ο. τις αγωνιστικές περιόδους 1995-1996 & 1996-1997 ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, η οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1997. τις αγωνιστικές περιόδους 2005-2006 & 2006-2007 κατέκτησε με τον Απόλλων Καλαμαριάς το πρωτάθλημα  Γ’ & Β εθνικής κατηγορίας αντίστοιχα. Από το 1999 έως και το 2006 συμμετείχε στο πανελλήνιο σιρκουί beach volleyball με αρκετές διακρίσεις αλλά και συμμέτοχες σε διεθνή τουρνουά.

Ο Ανδρέας Κιουτσούκης είναι  Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης με ειδικότητα στην Πετοσφαίριση. Υπήρξε μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης όπου παρακολούθησε σεμινάρια προπονητικής. Εργάστηκε ως υπεύθυνος γυμναστηρίου σε ιδιωτική επιχείρηση για 13 χρόνια και ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Το 1983 ξεκίνησε από το μίνι βόλεϊ του Α.Ο.Ο με προπονητή τον κ. Ιεροκλή Ηλία. Αργότερα συμμετείχε σε πολλά  παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα με αποκορύφωμα  την κατάκτηση της Α΄ θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 1988 με προπονητή τον κ. Γιώργο Καμπερίδη. Την περίοδο 1988-89 υπήρξε μέλος της ομάδας ανδρών του Α.Ο.Ο με προπονητή τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο.