Δύο μετάλλια η Ελλάδα στο ντουέτο των Μεσογειακών της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Τα πρώτα μετάλλια για την Εθνική Ομάδα που μετέχει στο Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη, ήλθαν το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό στο Ντουέτο.

Οι Ιφιγένεια Δίπλα και Άννα – Μαρία Ταξοπούλου, με αναπληρωματική την Μαρία –Ελένη Αρμάου, ήταν 3ες στην γενική κατάταξη και 2ες στην αντίστοιχη του COMEN, μετά από έντονο συναγωνισμό με το ιταλικό δίδυμο. Τα χρυσά μετάλλια πήγαν στο Ρωσικό δίδυμο  και το Ισπανικό, που  ήταν 2ο  στη γενική, ενώ 3ο στο COMEN ήταν το Ιταλικό ζευγάρι.

Τα αποτελέσματα του τελικού (πρώτη 6άδα) που έγινε σε ένα κατάμεστο και πάλι κολυμβητήριο:

1. Λάρτσεβα/Μάρετιτς ΡΩΣΙΑ 158,5690

2. Ετσεβερία/Σαλντάνα ΙΣΠΑΝΙΑ 154,7287

3. Δίπλα/Ταξοπούλου  ΕΛΛΑΔΑ 151,4352

4. Μονταέλι/Ζουνίνο ΙΤΑΛΙΑ 151,2087

5. Λάου/Λούου ΗΠΑ 149,7906

6. Μορεό/Μουρεσάν ΓΑΛΛΙΑ 149,7080

Η απονομή των μεταλλίων στο COMEN έγινε από την αλεξανδρουπολίτισσα ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή και τον Μέραρχο της 12ης Μεραρχίας Στρατηγό Παναγιώτη  Φαραντάτο.

Την Κυριακή (7/9) τελευταία ημέρα τω αγώνων, το Μεσογειακό Κύπελλο ολοκληρώνεται με τους τελικούς στο Σόλο (10.00 το πρωί) και το Ομαδικό (14.00 το μεσημέρι).

Η ικανοποίηση της ελληνικής αποστολής αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά την απονομή των μεταλλίων, με την Ελλάδα να κατακτά ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός Μαρία Θηβαίου τόνισε: «Πέρα από τη χαρά και την ικανοποίηση που έχουμε για την επιτυχία, τα μετάλλια αυτά σηματοδοτούν το δίκαιο της πράξης και απόφασης που πήραμε, ανατρέποντας την κατεστημένη αντίληψη ότι τα αποτελέσματα των προκριματικών δεν αλλάζουν στον τελικό. Ευελπιστούμε δε ότι από εδώ στο Μεσογειακό Κύπελλο μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή αυτή στο υπάρχον στάτους. Σ’ ότι αφορά την ίδια την επιτυχία, η απόδοση των κοριτσιών ήταν πολύ καλύτερη των προκριματικών. Το πίστεψαν, το πάλεψαν και το πέτυχαν. Όλα τα παιδιά νιώθω ότι έχουν ανέβει 15 σκαλοπάτια στην ψυχολογία τους, με την σημερινή ανατροπή που πετύχαμε».

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ-COMEN) Δημήτρης Διαθεσόπουλος επισήμανε: «Συγχαρητήρια στις προπονήτριες και τα παιδιά για την επιτυχία. Η Ελλάδα στην COMEN έχει μεγάλη ιστορία και είμαστε συνεχώς στις κορυφαίες δυνάμεις. Γι αυτό και ζητάμε σεβασμό, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. Η επιτυχία αυτή έρχεται μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες τις οποίες και βιώνει ο αθλητισμός μας και δεν είναι μόνον η έλλειψη πόρων. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τους προπονητικούς  χώρους και την προετοιμασία των αθλητών μας. Κλειστά και ακατάλληλα κολυμβητήρια, με κρύο νερό το χειμώνα, καυτό και … πρασινωπό από την έλλειψη συντήρησης το καλοκαίρι, με πρόσβαση των προπονητών και αθλητών από τα … κάγκελα. Επομένως αυτά τα μετάλλια είναι ανεκτίμητα και δεν είναι απλά 2 μετάλλια που ήλθαν».