Αθώος ο Χατζηνικολάου, ένοχος ο Real για το σχόλιο Λιάγκα περί «μπορδέλου» στον Παναθηναϊκό

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στην προσφυγή που έκανε κατά του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM ιδιοκτησίας του Εβρίτη Νίκου Χατζηνικολάου καθώς και κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα, για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του τελευταίου στις 27/9/2012 περί ομάδας… μπορντέλου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Γιώργος Λιάγκας “ισχυρίστηκε δημοσίως ψευδή περιστατικά που είχαν σχέση με την αθλητική και επιχειρηματική δραστηριότητα της ΠΑΕ ΠΑΟ εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, πλήττοντας βαρύτατα το κύρος, τη φήμη, καθώς και την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κοινού προς αυτή”. Το αδίκημα το οποίο τέλεσαν ο ραδιοφωνικός σταθμός και ο δημοσιογράφος είναι αυτό της απλής συκοφαντικής δυσφήμησης ανώνυμης εταιρίας.

Ο Λιάγκας, που πλέον δεν ανήκει στο δυναμικό του σταθμού αλλά διατηρεί στενές και οικογενειακές σχέσεις με τον Χατζηνικολάου καθότι ο τελευταίος είναι κουμπάρος του και τον πάντρεψε με την Φαίη Σκορδά, προέβη σε επανόρθωση όσων είπε και ζήτησε δημοσίως συγνώμη, αλλά αυτό σύμφωνα με το δικαστήριο δεν αίρει το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο δημοσιογράφος είπε μεταξύ άλλων από το μικρόφωνο του σταθμού, που πλέον είναι χορηγός επικοινωνίας της ΕΠΟ, τα εξής: “Λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα… τώρα… που δεν έχει την οικογένεια Βαρδινογιάννη από πίσω να τα χώνει… και έχει γίνει αυτή η περιβόητη Παναθηναϊκή Συμμαχία, γιατί δεν παίρνει έναν οίκο ανοχής; Ούτως ή άλλως και η ομάδα σαν μπορντέλο είναι έτσι όπως παίζει! Γιατί δεν παίρνουν λοιπόν έναν οίκο ανοχής… δηλαδή η Σούλα μία καλή να ανέβει και στην Α’ Εθνική!… Πάντως, θα ταίριαζε πιο πολύ στον Παναθηναϊκό αυτή η διαφήμιση, έτσι όπως παίζει φέτος (γελάει)!…”.

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι 15.000 ευρώ. Αθωώθηκαν τρία άλλα φυσικά πρόσωπα, συνδεόμενα με τον ραδιοφωνικό σταθμό και την εταιρία, σε βάρος των οποίων επίσης απευθυνόταν η αγωγή. Ο λόγος για τα διευθυντικά στελέχη του σταθμού Ανδρέα Κουρή, Χρήστο Μπάρλα και τον Εβρίτη Στέργιο Χατζηνικολάου, αδερφό του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος έχει τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου του Real Group στον οποίο ανήκει ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Η υπόθεση αποκτά και μιντιακό ενδιαφέρον, καθώς ως γνωστόν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο Γιάννης Αλαφούζος που είναι πρόεδρος και του Σκάι, δηλαδή ανταγωνιστικού μέσου ενημέρωσης προς τον Real του Χατζηνικολάου. Δείτε το έγγραφο της αγωγής που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία εκδικάστηκε και έφερε την μερική δικαίωσή του (καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι το τριφύλλι ζητούσε 500.000 ευρώ).